Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Bielo-čierny koncert v Nitre ukáže rôzne žánre aj svet nevidiacich

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pripravený je spoločný koncert nitrianskeho klaviristu Petra Zbraneka a huslistky Victorie Linnen, pozývajú organizátori.

Nitra 9. augusta (TASR) – Klavírnu hudbu, spev i rôzne informácie zo sveta slabozrakých ponúkne Bielo-čierny koncert, ktorý sa bude konať 12. augusta na Svätoplukovom námestí v Nitre.

Organizátori sľubujú návštevníkom hodnotný umelecký zážitok a širokú ponuku žánrov. „Pripravený je spoločný koncert nitrianskeho klaviristu Petra Zbraneka a huslistky Victorie Linnen. Spojenie klavíra a spevu prinesie koncert Viery Petrovčinovej a fanúšikovia muzikálov si prídu na svoje na koncerte Kristíny Iris Snopkovej. V programe vystúp aj talentovaný pianista Ondrej Rosík,“ pozývajú organizátori.

Súčasťou podujatia budú aj interaktívne workshopy, ktoré účastníkom priblížia svet ľudí so zrakovým postihnutím. „Vyskúšajú si, ako reagovať pri stretnutí s človekom so zrakovým postihnutím, ako mu pomôcť správnym sprevádzaním, komunikáciou a mnoho ďalších zaujímavých vecí, ktoré vždy chceli vedieť, no hanbili sa na ne opýtať,“ pripomenuli organizátori.