Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Spevák Billy Joel bude raz mesačne koncertovať v Madison Square Garden

Spevák Billy Joel Foto: FOTO TASR/AP

Mesačné vystúpenia Billyho Joela v New Yorku budú pokračovať až dovtedy, kým bude o ne záujem.

New York 4. decembra (TASR) - Americký skladateľ, pianista a spevák v jednej osobe Billy Joel sa v nasledujúcich mesiacoch takpovediac nasťahuje do newyorskej Madison Square Garden. Neplatí to, prirodzene, doslovne, ale umelec tam bude raz mesačne koncertovať. Štyri jeho vystúpenia, ktoré sa uskutočnia 27. januára, 3. februára, 21. marca a 28. apríla, sú už vypredané. Vstupenky na Joelov májový koncert, teda vystúpenie, ktoré sa uskutoční v deň umelcových 65. narodenín - 9. mája, sa začnú predávať v sobotu.

Ako vyhlásila žijúca legenda americkej hudobnej scény, vystúpiť v svetoznámej viacúčelovej hale, ktorá v minulosti bola už dejiskom viacerých medzičasom kultových koncertov, je vzrušujúca skúsenosť. Od môjho prvého vystúpenia v roku 1978 som sa vždy tešil na energiu tamojšej masy divákov, zdôraznil a poznamenal, že nevidí vo svete lepšie koncertné zariadenie ako spomínanú halu na Manhattane, v ktorej v uplynulých desaťročiach koncertoval už 46-krát.

Mesačné vystúpenia Billyho Joela v New Yorku budú pokračovať až dovtedy, kým bude o ne záujem.

Rodák z newyorskej štvrti Bronx, ktorý je šesťnásobným laureátom ceny Grammy, členom Pesničkárskej siene slávy od roku 1992, Rokenrolovej siene slávy od roku 1999 a Hudobnej siene slávy Long Islandu od roku 2006, si pred 12 rokmi prevzal aj Cenu Johnnyho Mercera, ktorú udeľuje Pesničkárska sieň slávy.