Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Bojnický zámok víta zamilované páry

Tradičné podujatie Valentínsky víkend na zámku má tento rok podtitul Svet lásky, krásy a nádeje a uskutoční sa v termíne od 14. do 17. februára 2013. Slovenské národné múzeum-Múzeum Bojnice okrem denných valentínskych prehliadok pripravilo pre návštevníkov aj špeciálne, romantické nočné prehliadky pri svetle sviečok. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Na deň svätého Valentína sa už tradične otvárajú brány bojnického zámku pre všetkých zamilovaných, milujúcich a milovaných.

Bojnice 6. februára (TASR) - Tradičné podujatie Valentínsky víkend na zámku má tento rok podtitul Svet lásky, krásy a nádeje a uskutoční sa v termíne od 14. do 17. februára. Slovenské národné múzeum-Múzeum Bojnice okrem denných valentínskych prehliadok pripravilo pre návštevníkov aj špeciálne, romantické nočné prehliadky pri svetle sviečok.

Ako priblížila podujatie Lucia Sokolová zo SNM-Múzea Bojnice, na deň svätého Valentína sa už tradične otvárajú brány bojnického zámku pre všetkých zamilovaných, milujúcich a milovaných. Manželia, partneri, milenci, snúbenci i priatelia si prejavujú svoje city, náklonnosť či oddanosť. "Počas valentínskych prehliadok zámku budú mať návštevníci príležitosť zoznámiť sa so zámockými príbehmi lásky a všade navôkol obdivovať krásu, cítiť lásku a túžiť po nádeji."



Ako doplnila Sokolová, múzeum má pre spestrenie prehliadky a preverenie vzťahov pre návštevníkov pripravených niekoľko súťaží, ktoré ukážu, ako sa partneri navzájom poznajú, vnímajú a či si dôverujú. "Víťazi viacerých súťaží sa stávajú držiteľmi Certifikátu vernosti. Chýbať nebude ani obľúbený Altánok lásky."

SNM-Múzeum Bojnice pre návštevníkov, ktorí túžia vychutnať si romantiku v zámku pri svetle sviečok, pripravilo romantické nočné prehliadky s duchmi a strašidlami, ktoré sa uskutočnia v sobotu 16. februára o 19.00 h.