Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Kultúra

Bosorky sa po roku vrátia do Vlastivedného múzea v Galante

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Zábavné rodinné podujatie organizuje VM od roku 2017 a patrí k najnavštevovanejším v rámci celého roka.

Galanta 23. októbra (TASR) - Na dobrodružstvá pri svetle sviečok a lampášov pozýva v sobotu 28. októbra Vlastivedné múzeum (VM) v Galante. Pripravilo podujatie Bosorky v múzeu, počas ktorého od 18.00 do 21.00 h budú dospelí i detskí návštevníci lúštiť hádanky. Informovala o tom Judit Pukkai z VM.

Zábavné rodinné podujatie organizuje VM od roku 2017 a patrí k najnavštevovanejším v rámci celého roka. "Vždy v poslednú októbrovú nedeľu sa k nám vrátia duchovia, bosorky, záhady a tajomstvá," uviedla. Návštevníci si podľa nej Bosorky v múzeu rýchlo obľúbili a opakovane sa vracajú. Okrem ježibáb sa môžu tešiť aj na katov a starobylé mučiace nástroje. "Očakávame nielen odvážne deti, ale aj zvedavých dospelých, mládež a staršiu generáciu. Pre všetkých sú pripravené špeciálne úlohy. Pracovníci múzea budú veľmi radi, keď návštevníci prídu na podujatie v tematických kostýmoch," doplnila Pukkai.

Počas návštevy múzea sa záujemcovia môžu zoznámiť aj so stálymi expozíciami Mestská bytová kultúra, Sakrálne pamiatky, Tradičná ľudová kultúra galantského regiónu, Lekáreň, Výtvarní umelci regiónu, Mlyny a mlynárske remeslo, Archeologická lokalita Gáň-Brakoň a Numizmatická výstava v trezore.