Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Bratislavský V-klub má 55 rokov, výročné podujatie sa uskutoční v máji

Na snímke budova Národného osvetového centra, kde sídli legendárny V-klub. Foto: TASR - Michal Svítok

Prvý klub, ktorý dostali vysokoškoláci do užívania v roku 1965, mal svoje špeciálne postavenie a nenapodobiteľnú atmosféru.

Bratislava 5. júna (TASR) – Legendárny V-klub na bratislavskom Námestí SNP si pripomína 55 rokov od svojho vzniku. Výročné podujatie sa však uskutoční až v máji budúceho roka. TASR o tom informovala Alexandra Žilavá z Národného osvetového centra (NOC).

Prvý klub, ktorý dostali vysokoškoláci do užívania v roku 1965, mal svoje špeciálne postavenie a nenapodobiteľnú atmosféru. Vo Véčku sa stretávali herci po divadelnom predstavení, známi športovci, ale najmä česko-slovenské hviezdy vtedajšej Bratislavskej lýry, kapely a muzikanti. Legendou sa klub stal koncom 60. rokov minulého storočia.

Plánované dvojdňové výročné podujatie sa vzhľadom na situáciu spojenú s novým koronavírusom neuskutoční, organizátori ho presunuli na máj 2021. Tento rok bude NOC uverejňovať spomienky na atmosféru Véčka na sociálnej sieti alebo na svojom webe.

V súčasnosti je V-klub multifunkčný a multižánrový priestor, ktorý ponúka širokú škálu spoločenských podujatí, poskytuje priestor na prezentáciu aktivít v oblasti tvorivej, vzdelávacej i výskumnej činnosti.