Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Po dvojročnej pauze bude v Horehronskom múzeu opäť veľkonočná výstava

Na snímke zdobené kraslice. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Návštevníci tak môžu prostredníctvom výstavy obdivovať zručnosť a kreativitu regionálnych výrobcov a podporiť ich tvorbu.

Brezno 4. apríla (TASR) - Po dvojročnej pauze prichádza Horehronské múzeum v Brezne v predveľkonočnom období opäť s tradičnou predajnou výstavou, ktorá prezentuje výrobky spojené s Veľkou nocou a sviatkami jari. TASR o tom informovala Martina Ťažká z breznianskeho múzea.

Výstava od 5. do 13. apríla ponúkne rôzne druhy kraslíc zdobené tradičnými aj inovatívnymi technikami ako voskovanie, perforovanie, vyškrabávanie, maľovanie či olepovanie, korbáče upletené z vŕbových prútov, výrobky z keramiky a dreva, rôzne jarné dekorácie, zdobené medovníky alebo veľkonočné sviečky. Návštevníci tak môžu prostredníctvom výstavy obdivovať zručnosť a kreativitu regionálnych výrobcov a podporiť ich tvorbu.

„Obohatením výstavy bude prezentácia kraslíc zapojených do súťaže o Naj kraslicu pod názvom Veľkonočná pisanka. Vyhlásilo ju Horehronské múzeum a v rámci nej budú môcť návštevníci hlasovať za svoju favoritku a prispieť tak k udeleniu titulov Zlatá, Strieborná a Bronzová veľkonočná pisanka,“ uviedla Ťažká s tým, že spestrením predveľkonočného obdobia v múzeu budú i tvorivé dielne určené pre všetky vekové kategórie.