Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Novým riaditeľom Divadla Nová scéna sa stal Peter Oravec

Peter Oravec, archívne foto. Foto: TASR – Dano Veselský

Pri jednej z členiek výberovej komisie sa zistil konflikt záujmov vo vzťahu k uchádzačke Fašiangovej.

Bratislava 4. mája (TASR) – Novým generálnym riaditeľom bratislavského Divadla Nová scéna sa stal Peter Oravec. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva kultúry (MK) SR Zuzana Viciaňová. Ministerka Natália Milanová (OĽANO) sa ho rozhodla vymenovať na základe výsledkov výberového konania.

„Očakávame, že nový generálny riaditeľ Peter Oravec povedie Divadlo Nová scéna transparentne a zodpovedne," skonštatovala hovorkyňa.

Ministerstvo kultúry vyhlásilo výberové konanie 29. októbra 2020. Do záverečného tretieho kola napokon postúpili Juraj Ďurdiak, Ingrid Fašiangová, Andrea Kozáková a Peter Oravec. Konalo sa 25. a 30. marca a jeho súčasťou bolo neverejné a verejné vypočutie uchádzačov.

Ako priblížila hovorkyňa, pri jednej z členiek výberovej komisie sa zistil konflikt záujmov vo vzťahu k uchádzačke Fašiangovej. Nerovný prístup bol podľa ministerstva viditeľný aj v samotnom výberovom procese. „Po zvážení všetkých okolností sa ministerka kultúry Natália Milanová rozhodla neprihliadnuť na bodové hodnotenie členky v konflikte záujmov pri všetkých uchádzačoch. Takýmto spôsobom bolo zabezpečené rovnaké zaobchádzanie so všetkými uchádzačmi," deklaroval rezort.