Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Prestížne ceny Brit Awards získali Emeli Sandé i Ben Howard

Emeli Sande Foto: TASR/AP

Hudobnú šou v londýnskej aréne O2 otvorila skupina Muse. Rockeri sa uviedli typickým mohutným predstavením - pri ich burácajúcej piesni "Supremacy" nechýbala svetelná šou a 60-členný orchester.

Londýn 21. februára (TASR) - Za účasti hviezd britskej hudobnej scény rozdali v stredu večer v Londýne prestížne britské hudobné ceny Brit Awards, uviedla tlačová agentúra DPA.

Najlepšou ženskou sólovou umelkyňou sa stala škótska speváčka Emeli Sandé, ktorá už vlani získala cenu kritiky. Svojím debutovým albumom "Our Version of Events" bodovala v rebríčkoch, úspech mala aj sólovými skladbami.

Medzi mužmi zvíťazil 25-ročný britský spevák Ben Howard, ktorý sa na slávnostnom večere priznal, že rečniť veľmi nevie. Najlepšou skupinou sa stala Mumford & Sons.

Galéria: Brit Awards 2013





Cenu za najlepšiu pieseň získala Adele so svojím hitom z filmu Skyfall, najnovšej verzii príbehu o Jamesovi Bondovi. Speváčka poslala do Londýna pozdrav z Los Angeles, kde sa pripravuje na tohtoročné odovzdávanie Oscarov.



Hudobnú šou v londýnskej aréne O2 otvorila skupina Muse. Rockeri sa uviedli typickým mohutným predstavením - pri ich burácajúcej piesni "Supremacy" nechýbala svetelná šou a 60-členný orchester, informovala AP. Hosťami večera boli aj Justin Timberlake či Robbie Williams.