Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Predstavili novú sošku hudobnej ceny Brit Awards

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Trofej, ktorá je odliata z tvrdého skla, vytvoril Adjaye v spolupráci s českou sklárskou a dizajnérskou spoločnosťou Lasvit.

Londýn 4. decembra (TASR) - Organizátori odovzdávania hudobných cien Brit Awards 2019 predstavili v utorok novú sošku, ktorú dostanú víťazi jednotlivých kategórií na budúci rok vo februári. Autorom sošky je renomovaný britský architekt ghanského pôvodu David Adjaye, informoval magazín New Musical Express (NME).

Trofej, ktorá je odliata z tvrdého skla, vytvoril Adjaye v spolupráci s českou sklárskou a dizajnérskou spoločnosťou Lasvit. Autor opísal sošku ako "ukážku skvelého materiálu vypracovaného v ohni a vytvarovaného do podoby ženskej postavy".

"Brit Awards sú významnou súčasťou oslavy britských talentov a priestorom na rozhovor o vývoji britskej kultúry a jej prínose. Soška je unikátna a proporčne veľmi odlišná. Som s ňou veľmi spokojný," doplnil Adjaye.

"Davidovo riešenie prekonalo moje očakávania. Pokračuje sa v transformácii ceny, ako aj v budovaní odkazu výnimočnej kreativity za uplynulé roky. Víťazi si zoberú domov naozaj nádherný kus práce," vyhlásil Jason Iley, šéf Sony Music UK and Ireland. Trofej z predchádzajúceho ročníka navrhol laureát Turnerovej ceny Anish Kapoor.