Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Spevák Bruno Mars mieri do Viedne

Bruno Mars Foto: TASR/AP

Rodák z Havajských ostrovoch Bruno Mars (*8.10.1985, Honolulu, vlastným menom Peter Gene Hernandez) sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2004.

Bratislava 2.marca (TASR) - Obľúbený spevák, producent a šoumen Bruno Mars vystúpi 24. októbra vo viedenskej Stadthalle v rámci európskej časti Moonshine Jungle World Tour.

Slovenskí fanúšikovia si môžu vstupenky kúpiť v sieti Eventim.sk. O vystúpenie miláčika publika je už teraz obrovský záujem.

Rodák z Havajských ostrovoch Bruno Mars (*8.10.1985, Honolulu, vlastným menom Peter Gene Hernandez) sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2004, no známym sa stal až o šesť rokov neskôr vďaka spolupráci s rapperom B.o.B. na singli Nothin' On You.

Bruno Mars je mimoriadne úspešný hudobný producent. Je spoluautorom piesne Billionaire Travieho McCoya. Spolupracoval tiež na hite Fuck You od Cee Lo Greena.





Na čelo dvoch najprestížnejších svetových rebríčkov, amerického a britského, sa dostal aj s vlastnými singlami Just The Way You Are a Grenade. Oba pochádzajú z jeho debutového albumu Doo-Wops & Hooligans (2010). Prispel tiež na soundtrack k filmu Twilight sága: Úsvit - 1. časť (2011), pre ktorý nahral skladbu It Will Rain. Vlani v decembri vydal druhú štúdiovku Unorthodox Jukebox, s ktorou sa dostal na prvé miesto v anglickom rebríčku albumov, v Spojených štátoch o stupienok nižšie. Po úspešnom a chytľavom pilotnom singli Locked Out Of Heaven, ktorým o svojich kvalitách presvedčil aj posledných skeptikov, je adeptom na jeho ďalší hit pomalá pieseň When I Was Your Man. Tá sa po vydaní dostala do Top 10 v anglickom aj americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100.