Na archívnej snímke spevák Bystrík.Foto: YouTube/ Bystrík Official
S albumom Bystrík 4+4 prichádza tri roky po úspešnej nahrávke Chceš to nahlas a už na prvé počutie potvrdzuje, že ide o jednu z jeho najpestrejších a najambicióznejších nahrávok.
Bratislava 25. júna (TASR) - Spevák a skladateľ Bystrík sa rozhodol osláviť svoje 44. narodeniny novou hudbou. Presne v deň svojich narodenín, teda 25. júna, vydáva svoj ôsmy štúdiový album s názvom Bystrík 4+4. Fanúšikom zároveň predstavuje nový singel Káva, v ktorom spojil sily s raperkou a speváčkou Fejbs. TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.
S albumom Bystrík 4+4 prichádza tri roky po úspešnej nahrávke Chceš to nahlas a už na prvé počutie potvrdzuje, že ide o jednu z jeho najpestrejších a najambicióznejších nahrávok. Prináša 13 skladieb vrátane dvoch bonusov a ponúka širokú škálu hudobných nálad, príbehov aj spoluprác. Na albume sa stretávajú pop, moderná produkcia, gospelové prvky aj súčasný rap. Medzi hosťami nechýbajú Fejbs, Julo Slovák z projektu Godzone, speváčka Dennyiah či Mária Čírová. Práve duet Chceš to nahlas v akustickej verzii uzatvára celý album. Skladba už síce zaznamenala úspech v online priestore, no na albume vychádza vôbec po prvý raz. Videoklip sa zároveň približuje k hranici dvoch miliónov zhliadnutí na YouTube.
Na výslednom zvuku albumu pracoval tím producentov Tom Lobb, Martin Zaujec, Ľubomír Mazák, Ľuboš Šoltés a Jozef Šarišský. Textársky sa na projekte podieľali aj Vlado Kraus, Andy Ďurica, Fefe z Hexu, Dennyiah, Julo Slovák, Lucia Launerová či Fejbs.
„Album sme s prestávkami nahrávali vyše roka a na nahrávkach je to počuť. Aranžmány, zvuk, vycibrený spev, energia a celková nálada pesničiek vás bude baviť viac a viac,“ konštatuje Bystrík, ktorý nový album vníma ako začiatok ďalšej hudobnej kapitoly. Bystrík zvíťazil v roku 2005 v prestížnej autorskej súťaži Coca-Cola Popstar a dostal tak príležitosť vydať debutový album. Dnes ich má na konte osem a na hudobnej scéne sa pohybuje vyše 20 rokov.
„Tento album so sebou priniesol novú spoluprácu, ktorá ma nesmierne bavila a z ktorej sa veľmi teším. Výsledkom je nahrávka, ktorá je hudobne veľmi pestrá, no zároveň si stále zachováva môj typický, bystríkovský rukopis. V textoch si každý môže nájsť svoj vlastný príbeh. Sú to momenty, ktoré som prežil buď ja sám, alebo ľudia v mojom blízkom okolí,“ dodáva sympatický Trnavčan.
Zároveň s albumom vychádza nový singel Káva, ktorý má všetky predpoklady stať sa jedným z letných hitov. Chytľavá melódia, svieža produkcia a netradičné spojenie s Fejbs prinášajú skladbu, ktorá sa vymyká klasickým predstavám o pesničkách o láske.