Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Bývalá členka skupiny ABBA Agnetha Fältskog pripravuje comeback

Na archívnej snímke z roku 1977 sú členovia švédskej skupiny ABBA zľava Bjorn Ulvaeus, Agnetha (známa ako Anna) Faltskogová, Annifrid (známa ako Frida) Lyngstadová a Benny Anderson. Foto: TASR/AP

Po rozpade skupiny ABBA začiatkom 80. rokoch minulého storočia sa Agnetha Fältskog dala na sólovú dráhu a pokračovala v nej niekoľko rokov.

Štokholm 4. októbra (TASR) - Agnetha Fältskog, jedna z bývalých štyroch členov svetoznámej švédskej popovej skupiny ABBA, pripravuje comeback a po vyše ôsmich rokoch hudobného mlčania sa vrátila do nahrávacieho štúdia.

Hovorca blonďavej speváčky Staffan Linde dnes uviedol pre tlačovú agentúru Associated Press (AP), že 62-ročná Agnetha pracuje spolu so švédskym skladateľom Jörgenom Elofssonom, ktorý v minulosti skladal a produkoval piesne megahviezdam ako Britney Spears, Céline Dion a chlapčenská kapela Westlife. Hovorca nevedel povedať, kedy bude nový album vydaný.

Po rozpade skupiny ABBA začiatkom 80. rokoch minulého storočia sa Agnetha Fältskog dala na sólovú dráhu a pokračovala v nej niekoľko rokov, ale potom sa hudobne odmlčala, čo trvalo väčšinu 90. rokov. Jej posledný album My Colouring Book vydaný v roku 2004 obsahoval cover verzie piesní.