Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Časopis Naša Žilinská diecéza si pripomenul desiate výročie

Na archívnej snímke zo 16. decembra 2021 katedrála Najsvätejšej Trojice, rímskokatolícky farský kostol v historickom centre Žiliny počas rekonštrukcie. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Mesačník Naša Žilinská diecéza vznikol ako prvý diecézny časopis na Slovensku v roku 2012.

Žilina 21. januára (TASR) – Desiate výročie časopisu Naša Žilinská diecéza si pripomenuli vo štvrtok (20. 1.) počas bohoslužby slova na pôde Diecézneho centra v Žiline. TASR o tom informoval hovorca Žilinskej diecézy a šéfredaktor časopisu Zdeno Pupík.

Žilinský biskup Tomáš Galis poukázal na odkaz pápeža Františka počas jeho pastoračnej návštevy na Slovensku. "Aby sme tvorivo pristupovali k posolstvu svätých bratov zo Solúna a vyvárali tak akoby novú abecedu viery, zrozumiteľnú ľuďom našich čias. Preto má periodikum podtitul duchovno-spoločenský časopis pre celú rodinu," vysvetlil.

Šéfredaktor časopisu poďakoval prítomným za dlhoročnú spoluprácu a podotkol, že úlohou katolíckeho média má byť provokovanie myslenia a život s Cirkvou.

Mesačník Naša Žilinská diecéza vznikol ako prvý diecézny časopis na Slovensku v roku 2012. Jeho vydavateľ Inštitút Communio, n. o., počas desiatich rokov emitoval okolo 700.000 výtlačkov. Tlačenú verziu distribuuje v kostoloch Žilinskej diecézy a elektronickú prostredníctvom elektronického obchodu.