Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Kultúra

Spevák Mikolas Josef reaguje novým singlom na súčasnú zložitú dobu

Český spevák Mikolas Josef, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Český spevák prichádza s novým singlom Lalalalalalalalalala, na ktorý jeho fanúšikovia dlho čakali.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Reakciou na súčasnú zložitú dobu je podľa slov autora hudobná novinka s názvom Lalalalalalalalalala. Tento singel nahral Mikolas Josef, mladý Čech, ktorý valcuje internet. "Jeho skladby dosahujú stámiliónové pozretia na YouTube a patrí tiež k najviac streamovaným umelcom v českej histórii," priblížila pre TASR PR manažérka Eva Sládková umelca, ktorý sa dostal do zoznamu úspešných 30 pod 30 a bodoval v Eurovízii.

Mikolas Josef nedávno oslávil 25 rokov, na konte má však viac úspechov ako oveľa starší umelci. V sedemnástich získal najvyššie ocenenie od London Academy of Music and Dramatic Arts, v pesničkovej súťaži Eurovízia bol dosiaľ najúspešnejším Čechom, keď dosiahol na šiestu priečku. "Mikolas má zaujímavý príbeh. Kariéru začal hraním na ulici – buskingom, pracoval tiež ako model. Na tvorbu hudby a výrobu videoklipov si zarábal upratovaním kancelárií," prezradil o úspešnom hudobníkovi jeho slovenský manažér Dalibor Frankovič. "Má 52 miliónov streamov v rámci jeho Top 10 populárnych singlov a viac ako 100 miliónov pozretí na YouTube. Kariéru si vybudoval vlastným písaním hudby a textov, ako aj réžiou a choreografiou klipov," dodal.



Aktuálne prichádza Mikolas Josef s novým singlom Lalalalalalalalalala, na ktorý jeho fanúšikovia dlho čakali. "Singel je reakciou na súčasnú zložitú dobu, je o odmietaní neúprimných vzťahov, takzvaných fake love, o odmietaní falošného sveta sociálnych sietí, ale tiež o zložitej situácii umelcov v dobe, keď je ohrozená ich existencia a neprichádzajú pre nich žiadne skutočné riešenia," vysvetľuje Mikolas.