Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Čechomor vydáva klip Pijácká a chystá sa na turné 33 radostí života

Foto: Dida Ponechalová

Na Slovensku sa predstavia 11. júna 2021 v Trnave.

Bratislava 18. mája (TASR) - Skupina Čechomor vydala video k piesni Pijácká zo svojho posledného štúdiového albumu Radosti života. Spolu s ostatnými skladbami z albumu a mnohými ďalšími ju zahrnula do programu chystaného letného 33 radostí života tour. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Stretnúť sa s kamarátmi, niečo vypiť, pokecať, to je jedna z radostí života, ktorú človek má a po skúsenostiach z uplynulých mesiacov si tieto radosti ešte viac váži. „Atmosféra pri natáčaní bola jednoducho úžasná, všetci sme boli radi, že sa zase môžeme vidieť a zaspievať si spolu,“ radostne komentuje natáčanie Karel Holas. „Pre čapované pivo som ešte nikdy tak ďaleko nešiel a bol som skutočne nadšený. Na takú malebnú krčmu sa vyplatí počkať.“



Nakrúcalo sa v Třebíči v malebnom Vinohrádku nad Babou a ako komparz sa k Čechomoru pripojili herci zo spolku Ampulka a kapela Brtnický dostavník. Chýbať nemohla ani speváčka Martina Pártlová, ktorá so skupinou Čechomor vystupuje ako stály hosť.

My, ktorí sme vyšli z krčmového hrania, sme sa cítili ako ryba vo vode, respektíve vo víne. Veľmi sme sa na to tešili a bolo to úžasné. V klipe sme dovolili aj fajčiť, pretože to je tá správna krčmová atmosféra, ktorú už síce nezažijeme, ale ktorá k tým radostiam či nerestiam patrí,” dodáva František Černý.

Skupina vydáva klip v období najväčších príprav letného Kooperativa tour - 33 radostí života, na ktorom predstaví živú podobu piesní nielen z albumu Radosti života. Na Slovensku sa predstavia 11. júna 2021 v Trnave.