Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Cechové hody a Kremnický jarmok budú v historicko-remeselnom duchu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Súčasťou hodov a jarmoku v Kremnici budú rôzni remeselníci a predajcovia, podľa samosprávy bol o aktuálny ročník z ich strany mimoriadny záujem.

Kremnica 19. júla (TASR) - V meste Kremnica sa v sobotu (22. 7.) uskutočnia tradičné Cechové hody kremnické a v poradí 32. ročník Kremnického jarmoku. Podujatie sa bude aj tento rok niesť v historicko-remeselnom duchu a konať sa bude na Štefánikovom námestí a Ulici Jána Kollára. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.

Súčasťou hodov a jarmoku v Kremnici budú rôzni remeselníci a predajcovia, podľa samosprávy bol o aktuálny ročník z ich strany mimoriadny záujem. Chýbať nebudú stánky s občerstvením, jarmočnými špecialitami či domácimi potrebami.

"Návštevníci jarmoku si určite vyberú aj medzi remeselnými stánkami s keramikou, výrobkami z dreva a kože, na predaj budú tkané koberce, domáce sirupy a liečivé balzamy, prútený tovar, košíky a doplnky do bytu aj záhrady, stánky s folklórnym oblečením, medovníky či kováčska vyhňa," priblížilo mesto.

Pre obyvateľov a návštevníkov Kremnice je pripravený aj sprievodný a kultúrny program. Chýbať nebude tradičný banícky sprievod, banícky spevokol či vystúpenia kremnických hudobníkov. "Počas celého jarmoku budú na námestí prebiehať ukážky stredovekého zvykoslovia a lukostreľby v podaní Cechu starých bojových umení Vlčí tesák," dodala samospráva.