Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Celeste Buckingham natočila nový singel a videoklip

Celeste Buckingham Foto: TASR/Youtube

Počas svojho pobytu stihla nahrať nový singel Never Be You a nakrútiť k nemu videoklip. Premiéra oboch je plánovaná na prelom septembra a októbra.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Speváčka Celeste Buckingham strávila nedávno pár dní na Slovensku. Počas svojho pobytu stihla nahrať nový singel Never Be You a nakrútiť k nemu videoklip. Premiéra oboch je plánovaná na prelom septembra a októbra. TASR informovala Adriána Čahojová z Agentúry Slavica.

Celeste Buckingham, ktorá je už šesť týždňov najhranejšou speváčkou česko-slovenského rozhlasového éteru, patrí k najväčším hudobným prekvapeniam tohto roku. Svojím hlasom si 17-ročná brunetka získala nielen českých a slovenských fanúšikov, ale i manažérsky tím speváčky Kelly Clarkson a prijímaciu komisiu Belmont University v Nashville. Do tejto inštitúcie, ktorá patrí k najprestížnejším hudobným školám sveta, o necelý mesiac nastupuje.

Ešte pred začiatkom školských povinností však stihla rodáčka z Zűrichu nahrať pod taktovkou svojich producentov Martina Šrámeka a Andreja Hrušku z bratislavského štúdia Littlebeat nový singel a videoklip. Pri voľbe režiséra vsadila Celeste opäť na mladého umelca. Tomáša Kasalu, autora vizuálnej podoby hitu Run Run Run z debutu Don't Look Back, ktorý na portáli Youtube za dva mesiace vzhliadli takmer štyri milióny ľudí, vystriedal Roland Wraník. Čerstvo plnoletý režisér nie je vo svojom odbore nováčikom. Na konte má už spoluprácu s Darou Rolins, Davidom Deylom či Rytmusom.

"Páči sa mi, ako Roland pracuje. Svojím nadšením, profesionálnym prístupom a tým, ako dokáže zhmotniť jednotlivé obrazy a dať im dušu, ma dostal. A to nehovorím o atmosfére, ktorá panovala na pľaci," opísala speváčka 20-hodinové nakrúcanie videoklipu v prostredí Kursalonu Trenčianske Teplice a priestoroch Kúpeľnej dvorany.

Mladý režisér zhodnotil spoluprácu slovami: "Skĺbiť niečie predstavy, myšlienky, hudbu, prípadne tanec s dejovým príbehom, nemá byť len prácou, ale i zábavou. Vtedy to má pre mňa osobne zmysel. Som mladý a chcem sa baviť. A nakrúcanie so Celeste ma bavilo od začiatku až do konca," dodal Wraník. Výsledok nakrúcania budú môcť fanúšikovia posúdiť na konci septembra, na kedy je premiéra nového videoklipu Never Be You naplánovaná.

Celeste Rizvana Buckingham (1995) sa narodila v Zűrichu švajčiarskej matke a americkému otcovi. Po prarodičoch v jej žilách koluje tiež iránska, írska, anglická a ruská krv. V dvanástich začala sama písať texty. V roku 2012 vydala debutový album Don't Look Back. V súčasnosti žije striedavo v Bratislave a v USA.