Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Kultúra

Cenu festivalu Allegretto Žilina získal dánsky violončelista Swensen

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na 31. ročníku festivalu Allegretto Žilina sa počas šiestich koncertných večerov predstavilo v Dome umenia Fatra 12 interpretov zo šiestich krajín.

Žilina 2. mája (TASR) - Cenu festivalu Allegretto Žilina, ktorý vyvrcholil záverečným koncertom v sobotu (30. 4.) v Dome umenia Fatra, získal dánsky violončelista Jonathan Swensen. Hudobné centrum (HC) Bratislava o tom informovalo na svojej internetovej stránke.

Cenu publika získala slovenská hobojistka žijúca vo Švajčiarsku Anna Štrbová, ktorá sa predstavila na otváracom koncerte. Cenu primátora mesta Žilina pre najmladšieho účastníka festivalu získala francúzska trubkárka Lucienne Renaudin Vary.

Na 31. ročníku festivalu Allegretto Žilina sa počas šiestich koncertných večerov predstavilo v Dome umenia Fatra 12 interpretov zo šiestich krajín (Francúzsko, Dánsko, Chorvátsko, Južná Kórea, Česká republika a Slovensko). Z hosťujúcich telies Belfiato Quintet, súbor pre starú hudbu Solamente naturali a domáci Štátny komorný orchester (ŠKO) Žilina, uviedlo Hudobné centrum.

Podujatie organizovalo Hudobné centrum - štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR v spolupráci so ŠKO Žilina a mestom Žilina.