Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Čermák, Prachař, Čvančarová a ďalší sa budú hádať v novej komédii

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Snímkou by tvorcovia chceli nadviazať na legendárne filmy o rodine Homolkovcov, inšpiráciou im boli aj úspešné české komédie z posledných rokov založené na silných dialógoch, ako napríklad Vlastníci.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Tvorcovia úspešnej komédie Matky - Vojtěch Moravec a Sandra Nováková chystajú pre divákov novinku Hádkovci. K novej českej komédii o rodine, ktorá sa stále háda, napísali scenár. Moravec film zároveň režíroval, Nováková si v ňom zahrala jednu z hlavných úloh. Ďalej sa predstavia Hynek Čermák, Jakub Prachař, Jitka Čvančarová či Ondřej Pavelka. TASR o tom informovala Lucia Muráriková zo spoločnosti Bontonfilm.

Hádkovci rozprávajú príbeh svojráznej rodiny, ktorá sa stále háda. Jej členovia sa majú síce radi, ale nech robia, čo robia, každý z nich si nakoniec vždy myslí svoje. Do úloh bratov Hádkovcov obsadil režisér Hynka Čermáka a Jakuba Prachařa, Ondřej Pavelka hrá ich otca, v rolách ich manželiek sa predstavia Jitka Čvančarová so Sandrou Novákovou a sestru, ktorá obidvom manželkám leží v žalúdku, stvárni Lucie Polišenská.

"Hádkovci by mali byť komédia plná všetkých emócií. Postavy sa navzájom milujú a zároveň sa nemôžu vystáť. Diváci budú mať chuť väčšinu postáv uškrtiť a niektoré hneď vzápätí objať," prezradil Moravec. Scenár k filmu napísal spolu so svojou životnou partnerkou Sandrou Novákovou, s ktorou spolupracovali už pri komédii Matky. Tú videlo v slovenských kinách vyše 65.000 divákov.

Kým impulzom na natočenie snímky Matky boli skúsenosti tvorcov s rodičovstvom, za Hádkovcami stoja ich vlastné hádky. "Samozrejme, ten film je tak trochu aj o nás,“ priznávajú spoločne a s nadhľadom Moravec a Nováková. "Téma partnerských a rodinných hádok je však sama osebe nevyčerpateľnou studnicou komických situácií. Stačí počúvať rozprávanie kamarátov a známych alebo dávať pozor na ulici či v reštaurácii, jednotlivé momenty a situácie z filmu sme našli aj tam. Niektoré hádky potom rozohrali na skúškach dokonca i samotní herci. Nakoniec sme množstvo nápadov museli škrtať. Aj sme sa pri tom pohádali... trochu," hovoria so smiechom autori scenára.

Svojou snímkou by tvorcovia chceli nadviazať na legendárne filmy o rodine Homolkovcov, inšpiráciou im boli aj úspešné české komédie z posledných rokov založené na silných dialógoch, ako napríklad Vlastníci.

Novú českú komédiu nakrúcali počas tejto jesene, do slovenských kín by mala prísť v lete 2022.