Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

V obnovovanom rodnom dome K. Jarunkovej už bol prvý workshop

Klára Jarunková, archívne foto. Foto: TASR/Vladimír Benko

Viedla ho umelkyňa Dominika Margetová zo Šumiaca.

Červená Skala 14. júla (TASR) – Rodný dom autorky literatúry pre deti a mládež Kláry Jarunkovej v Červenej Skale, miestnej časti obce Šumiac, sa už tretí rok obnovuje pod vedením Spolku pre obnovu dediny. Vďaka niekoľkým finančným zdrojom, pomoci miestnej samosprávy a Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie, vznikol v objekte priestor na kurzy a workshopy.

Prvým z nich bol mini výtvarný workshop, ktorý sa uskutočnil 9. - 10. júla pre deti z okolitých obcí. Viedla ho umelkyňa Dominika Margetová zo Šumiaca. Deti si počas dvoch dní mohli osvojiť rôzne techniky maľby, na záver workshopu všetci zúčastnení poslali do sveta pohľadnicu balónom.

Podľa výkonnej riaditeľky OOCR Región Horehronie Petry Ridzoňovej Hlásnikovej bola Červená Skala v minulosti rušným miestom na križovatke regiónov so všetkými službami. „Život tu prekvital i vďaka kedysi fungujúcej železničnej doprave," podotkla.

„Oblasť sa snažíme zviditeľniť a zatraktívniť z pohľadu cestovného ruchu. Minulý rok sme posilnili železničnú dopravu historickým vláčikom pod názvom Horehronský expres. Veríme, že zaujímavé aktivity vo workshopovej miestnosti a pamätná izba budú lákadlom pre návštevníkov,“ dodala riaditeľka OOCR Región Horehronie.