Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Česká speváčka, ktorá sa zámerne nakazila koronavírusom, zomrela

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Speváčkin syn na sociálnych sieťach odsúdil predstaviteľov antivaxerských hnutí, ktorým jeho matka podľa jeho slov uverila.

Praha 17. januára (TASR) - Vo veku 57 rokov zomrela v nedeľu na následky ochorenia COVID-19 speváčka českej folkovej skupiny Asonance Hana Horká. Koronavírusom sa nakazila úmyselne, aby sa nemusela dať zaočkovať.

Správu o speváčkinom úmrtí potvrdila jej hudobná skupina svojich webových stránkach, informoval v pondelok spravodajský portál Novinky.cz.

Hudobníčka sa ešte minulý piatok v príspevku na Facebooku hrdlo hlásila k tomu, že sa nakazila. Tvrdila, že covid má už za sebou a že znova bude môcť chodiť do divadla, kina, sauny či ísť na dovolenku.

"Život je tu pre mňa a pre vás taktiež," napísala v piatok svojim fanúšikom. O dva dni neskôr však covidu podľahla.

"Niektorým správam nechceme uveriť. Ale budeme musieť," napísala v reakcii na jej úmrtie kapela Asonance, zameriavajúca sa na škótske a írske ľudové piesne, inštrumentálne skladby a tance, ktorej členkou bola Horká od roku 1985.



Speváčkin syn Jan Rek na sociálnych sieťach odsúdil predstaviteľov antivaxerských hnutí, ktorým jeho matka podľa jeho slov uverila. Na Facebooku jej postoj podporovali i mnohí jej známi a priatelia, ktorí ju povzbudzovali v tom, aby sa nechala nakaziť a sami vyjadrovali nádej, že sa koronavírusom infikujú.