Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Česká speváčka Pam Rabbit je tvárou kampane Women Behind the Music

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Svojimi česko-anglickými piesňami oslovuje české aj zahraničné publikum, ktorému sa predstavila v tohtoročnom ročníku Eurovízie s piesňou Ghosting.

Bratislava 9. marca (TASR) - Pam Rabbit je tvárou globálnej kampane Women Behind the Music, v ktorej Apple Music oslavuje ženy hudobného sveta. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Pam Rabbit, Arménka narodená a žijúca v Česku, je mimoriadne talentovaná umelkyňa, známa svojím presahom do réžie, scenáristiky a písania piesní. Svojimi česko-anglickými piesňami oslovuje české aj zahraničné publikum, ktorému sa predstavila v tohtoročnom ročníku Eurovízie s piesňou Ghosting. Je jednou z najaktívnejších umelkýň v Česku a aktuálne aj nominovaná na Objav roka v prestížnych hudobných Cenách Anděl. Teraz sa Pam Rabbit stala súčasťou globálnej Apple Music kampane Women Behind the Music, ktorá upozorňuje na najväčšie producentky, skladateľky a umelkyne, ktoré vytvárajú vlastnú cestu v odvetví ovládanom mužmi. Medzi tieto inšpiratívne ženy posúvajúce hranice a meniace pravidlá hry sa za Českú a Slovenskú republiku zaradila práve Pam Rabbit a dostala tak jedinečnú podporu od Apple Music prostredníctvom Songwriter playlistu, ktorý sa skladá z piesní, na ktorých sa produkčne či inak podieľala. Kampaň odštartovala 8. marca Medzinárodným dňom žien a bude trvať celý marec - mesiac osláv žien.

"Je skvelé, že Apple Music oslavuje ženy naprieč hudobnou brandžou: producentky, skladateľky, mix, 'master engineers' a ďalšie súčasti hudobného sveta, ktoré v zákulisí prevažne patria mužom. Dúfam, že táto kampaň, ktorá vznikla, inšpiruje budúce, ale aj súčasné umelkyne, aby sa pustili do produkovania a na nikoho nečakali. Tento mesiac patrí ženám, tak sa pozrite, kto je v hudbe vodcovskou silou a inšpiráciou," uviedla Pam Rabbit.