Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

NOVÝ ČESKO-SLOVENSKÝ THRILLER: Tieňohra vychádza zo skutočnej udalosti

Ilustračné foto. Foto: TASR/Marko Erd

Na začiatku príbehu Jan Kavka, záchranár z malého mesta, opustí svoju manželku Evu. Krátko na to Eva zahynie pričinením nebezpečného kriminálnika a z Jana sa stáva vdovec.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Milan Ondrík, dvojnásobný držiteľ národnej filmovej ceny Slnko v sieti za najlepší mužský herecký výkon, stvárňuje v novom kriminálnom thrilleri muža túžiaceho po pomste. V česko-slovenskom filme Tieňohra sa jeho manželka (Dominika Morávková-Zeleníková) stane tragickou obeťou zločinu a hlavný hrdina bojuje s pocitom viny a potrebou konať. Oceňovaný režisér Peter Bebjak svoju najnovšiu snímku nakrútil na motívy skutočnej udalosti.

Na začiatku príbehu Jan Kavka, záchranár z malého mesta, opustí svoju manželku Evu. Krátko na to Eva zahynie pričinením nebezpečného kriminálnika a z Jana sa stáva vdovec. Ťaží ho pocit, že zavinil jej smrť, lebo jej v osudovej chvíli neprišiel na pomoc. Útočisko pred výčitkami nachádza v miestnom boxerskom klube, ktorý vedie jeho kamarát. "Vyšetrovanie zločinu zatiaľ ukazuje, že páchateľ je informátorom pod policajnou ochranou. Jan chce veriť v spravodlivosť, keď si však uvedomí, že vrah by mohol svojmu trestu uniknúť, rozhodne sa konať sám, bez ohľadu na to, aké neisté to je," približuje distribučná spoločnosť Continental film snímku, ktorú vo štvrtok (7. 4.) uviedla do slovenských kín.

Zároveň upozorňuje, že drsný thriller Tieňohra vychádza zo skutočnej udalosti, ktorá sa v minulosti stala českému filmovému producentovi Janovi Bradáčovi. "Jeho prvá manželka sa stala obeťou dvojnásobnej vraždy a on sa s odstupom času rozhodol vyrozprávať príbeh postavy, ktorá zažije čosi podobné," vysvetľuje PR manažér distribučnej spoločnosti Peter Gašparík. "Podľa vlastných slov Bradáč nechcel rozprávať o svojom konkrétnom zážitku, ale o tom, aké otázky a rozpory v ňom tragická životná situácia vyvolala," dodal s tým, že scenár k filmu napísala producentova druhá manželka, scenáristka a režisérka Vendula Bradáčová.