Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Kultúra

Český herec P. Zedníček načítal audioknihu rozprávok o vláčikoch

Pavel Zedníček, archívne foto. Foto: FB Pavel Zedníček

Herec načítal štyri ďalšie rozprávky od toho istého spisovateľa a pridal k nim trojicu nových od ďalších českých autorov.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Obľúbený český herec Pavel Zedníček sa po štvrťstoročí vrátil do nahrávacieho štúdia. Výsledkom je nová nahrávka rozprávok o mašinkách, vláčikoch, lokomotívach a všetkom, čo sa deje na železnici. Audioknihu s názvom O pyšné lokomotivě a ďalší pohádky o mašinkách vydal Supraphon. TASR o tom informovala PR manažérka Adriána Čahojová.

Zedníček je protagonistom úspešnej audioknihy Pohádky o mašinkách, vydarenej adaptácie piatich príbehov z rovnomennej knižky Pavla Naumana. Herec načítal štyri ďalšie rozprávky od toho istého spisovateľa a pridal k nim trojicu nových od ďalších českých autorov. Legendárne rozprávky Pavla Naumana doplnili autori Radek Adamec, Jiří Kahoun a Alan Piskač. "Som rád, že po takej dobe vychádza pokračovanie Mašiniek a že baví poslucháčov, pretože mňa baví tiež," komentoval vydanie novej audioknihy Zedníček.

"Vláčiky sú fenoménom súčasných detí. Je až obdivuhodné, ako dnešných predškolákov a školákov stále fascinuje svet železníc. A k nemu patria aj rozprávky a príbehy. Je skvelé, že sa deťom stále páčia i viac než pol storočie staré Pohádky o mašinkách od Pavla Naumana," poznamenal autor jednej z rozprávok a producent Alan Piskač k audioknihe, ktorej základ tvoria štyri Naumanove diela. Tvorcovia ich doplnili "železničnými" rozprávkami ďalších českých spisovateľov. "Napríklad Jiřího Kahouna, autora príbehov 'o včelích medvídcích'. Veríme, že sa vďaka interpretácii Pavla Zedníčka i vďaka hudbe a zvukovým efektom budú malým poslucháčom páčiť. A dokážu, že dobrodružstvá sa dajú zažiť aj na železničných koľajach, trebárs pri výletoch vlakom," uzavrel Piskač.

Audiokniha vychádza digitálne a ako CD-MP3.