Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Skupina Chinaski začína oslavu dvadsiatky s novým singlom a výberovkou

Chinaski patrí medzi najúspešnejšie české kapely, na hudobnej scéne sa pohybuje už 20 rokov. K jubileu pripravuje partia okolo Michala Malátneho okrem koncertu aj výber hitov s dvomi novými skladbami. Foto: TASR/František Iván

Chinaski patrí medzi najúspešnejšie české kapely, na hudobnej scéne sa pohybuje už 20 rokov. K jubileu pripravuje partia okolo Michala Malátneho okrem koncertu aj výber hitov s dvomi novými skladbami.

Bratislava 3. septembra (TASR) – Chinaski patrí medzi najúspešnejšie české kapely, na hudobnej scéne sa pohybuje už 20 rokov. K jubileu pripravuje partia okolo Michala Malátneho okrem veľkolepého koncertu aj výber najväčších hitov s dvomi novými skladbami, ktorá sa do rúk fanúšikov dostane už tento mesiac.

Pilotný singel z pripravovanej platne skupiny Chinaski sa volá Stížnost a pochádza z pera osvedčených hitmakerov Františka Táborského a Michala Malátneho, výrazne prispel aj Michal Kazda, ktorý je členom Chinaski tímu už niekoľko rokov.

Jedna z najúspešnejších českých kapiel, ktorá má na svojom konte nespočetné množstvo hitov, Slávikov aj Andělov nenechala nič na náhodu a k nahrávaniu noviniek si prizvala k spolupráci skúseného anglického producenta Grega Haveru (spolupracoval s interpretmi ako Manic Street Preachers, Mel C, Bullet For My Valentine). Ten s kapelou v štúdiu Sono natočil dve nové skladby, ktoré následne v Británii mixoval Clint Murphy. Mastering prebehol v slávnom Sterling Sound Studio v New Yorku. Je potrebné poznamenať, že nová symbióza sa skutočne osvedčila, Chinaski dostali svieži vietor do plachiet a kapela nahrala jednu zo svojich najdynamickejších nahrávok od čias punkového praveku Chinaski.

Po desiatich albumoch a takmer 140 nahratých a vydaných pesničkách nám spolupráca s profesionálmi z kolísky rockovej hudby, z Anglicka dodala opäť chuť a nadšenie z nahrávania podobné tomu, aké sme zažívali počas našich úplných začiatkov. Zároveň sme chceli k nášmu 20. výročiu spoločnej existencie urobiť klasickú 'Chinaski' pieseň, tak dúfajme, že to naši fanúšikovia ocenia a bude sa im páčiť tak, ako sa páči nám,“ uviedol pre médiá gitarista a spoluautor väčšiny hitov kapely Chinaski František Táborský.

Chinaski pripravujú jediný veľký narodeninový koncert k 20. výročiu vzniku kapely 6. februára budúceho roku v pražskej O2 Aréne. Prvého darčeka sa však fanúšikovia dočkajú už čoskoro, 20. septembra vychádza výber najväčších hitovBest Of“ s dvomi novými piesňami. TASR informovala PR manažérka Silvia Turnerová.