Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Cibula Fest bude s limitovaným programom

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Organizátori mysleli aj na verných, ktorí si ponechali vstupenky z minulého roka.

Bratislava 2. júna (TASR) - Hudobný festival Cibula Fest po dlhej prestávke opäť otvorí svoje brány pri letisku v Holíči. Kultúrne rany, ktoré so sebou priniesla pandémia, sa bude snažiť čiastočne zahojiť podľa platných pravidiel. "Aj keď sa situácia každým dňom zlepšuje, nariadenia pandemickej komisie sú nekompromisné a musí sa s nimi popasovať každý organizátor kultúrnych podujatí," TASR za organizátorov informoval Dodo Mikláš. "Vzhľadom na to, že kultúrny COVID automat aktuálne plánuje na leto 2021 v exteriéri maximálnu kapacitu 1000 ľudí, do festivalového areálu sa dostanú len tí najrýchlejší," dodal k festivalu, ktorý každoročne privíta niekoľko tisíc návštevníkov.

Tento rok bude od 16. do 17. júla hostiť len časť návštevnosti z tej, na ktorú sú organizátori zvyknutí, aj preto tohtoročnú edíciu nazvali Cibula Fest Limit. Napriek tomu prinesie prevažne slovenské hudobné hviezdy, ako Horkýže Slíže, No Name, Medial Banana, Helenine oči, DORA či DJ Milan Lieskovský. Keďže sa program minulého ročníka kompletne presunul pôvodne na rok 2021, no situácia ešte neumožňuje zorganizovať ho v takom rozsahu, ako sú návštevníci zvyknutí, organizátori ho opäť presunuli na ďalší ročník.

Pre ten aktuálny zostavili limitovaný program pre limitovanú návštevu. "Prísne pravidlá nás síce obmedzujú, no rešpektujeme všetky nariadenia pandemickej komisie a pripravili sme prijateľný kompromis. Aspoň takto by sme chceli pomôcť reštartovať súčasný kultúrny marazmus na Slovensku,“ uviedol organizátor festivalu Vladimír Chrenka. Dodal, že aby bolo možné dodržať podmienky organizovania podujatia, na jednotlivé festivalové dni budú samostatné vstupenky.

Organizátori mysleli aj na verných, ktorí si ponechali vstupenky z minulého roka. "V prvej fáze sa budú môcť rozhodnúť majitelia vstupeniek z minulého roka. Na výber budú mať buď možnosť využiť ich na jeden z tohtoročných festivalových dní, ponechať si ich na ročník 2022, kde budú platné na všetky dni, alebo požiadať o ich refundáciu do konca júla tohto roka," vysvetľuje Chrenka a upozorňuje, že tí, ktorí sa rozhodnú využiť vstupenky z minulého roka na Cibula Fest Limit 2021, sa budú musieť zaregistrovať a požiadať zmenové centrum, kde si lístky zakúpili, prostredníctvom ktorého si pôvodné vstupenky vymenia za nové. "Je to jednoduchý proces. Budú tak mať garanciu, že sa dostanú na festival," podčiarkol s tým, že následne uvoľnia 750 vstupeniek na každý festivalový deň, ku ktorým sa dostanú tí najrýchlejší. "Navyšovanie kapacity bude možné iba v tom prípade, ak to umožní kultúrny COVID automat a pandemická komisia," uzavrel Chrenka.