Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Cirkus Maximum v Bratislave premiérovali H. Gregorová aj J. Přeučil

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Film Cirkus Maximum ponúka divákom možnosť nazrieť do zákulisia cirkusového sveta.

Bratislava 11. novembra (TASR) – Príbeh z cirkusového prostredia rozpráva filmová novinka Cirkus Maximum. Novú komédiu, ktorá nadväzuje na úspešné diela ako Cirkus Humberto alebo Šesť medveďov s Cibulkom, vo štvrtok (10. 11.) slávnostne uviedli do slovenských kín v Bratislave tvorcovia snímky a herci. Nechýbala medzi nimi pôvodom slovenská herečka Hana Gregorová a jej filmoví nevlastní synovia Petr Batěk a Radim Fiala, principál Jan Přeučil či producenti a scenáristi Petr Šiška a Artur Kaiser, ktorý je zároveň režisérom snímky.

"Jediná vec, pre ktorú som zvažovala, že tú rolu nevezmem, je, že tam nemám žiadne akrobatické číslo. Dúfala som, že sa predvediem na vysunutej hrazde," vtipne komentovala účinkovanie v novom filme Gregorová. "Ale hrám úžasnú macochu a tajnú lásku Janovi Přeučilovi," priblížila.

Režisér filmu Artur Kaiser bol nadšený z celého tímu. "Tento film je československý. V priebehu nakrúcania nikto nepociťoval, že by šlo o dva rôzne štáty. Bola to jedna partia, ktorá ten film tvorila od začiatku až do konca. A aj keď sa naše krajiny pred rokmi rozdelili, na tomto projekte sa opäť spojili," podčiarkol.

Film Cirkus Maximum ponúka divákom možnosť nazrieť do zákulisia cirkusového sveta. Tvorcovia snímky tvrdia, že cirkusový život nie je len tvrdá práca, ale aj svojrázny svet ľudí, ktorí majú radi zábavu a svoj život obetujú pre úspech v manéži. "Prináša úžasné a profesionálne čísla svetovo známych akrobatov a držiteľov mnohých ocenení, ale i pot, drinu a snahu za oponou, ktorá cirkusom v súčasnosti veľmi nežičí," približuje snímku distribučná spoločnosť Magic Box Slovakia, ktorá ju prináša do slovenských kín.

Okrem obľúbených slovenských a českých hercov uvidia diváci vo filme našich i svetových špičkových artistov. V snímke účinkujú aj Oldřich Kaiser, Lucia Siposová, Michal Rovňák, Jiří Ployhar, Lucie Benešová, Tomáš Matonoha, Miroslav Šimůnek, Jiří Maryško, Kateřina Lojdová, Marian Roden a ďalší.