Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Člen skupiny ABBA Björn Ulvaeus sa po 41 rokoch rozchádza s manželkou

Björn Ulvaeus, bývalý člen švédskej skupiny ABBA, sa fotí v novom múzeu tejto legendárnej kapely s názvom ABBA The Museum počas prehliadky pre médiá vo švédskej metropole Štokholm, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V jeho vyjadrení sa ďalej uvádza, že hudobník a jeho manželka chcú zostať blízkymi priateľmi a zúčastňovať sa na rodinných oslavách svojich vnúčat.

Štokholm 23. februára (TASR) - Švédsky hudobník Björn Ulvaeus, člen popovej skupiny ABBA, sa po 41 rokoch manželstva odlúčil od svojej manželky Leny Ulvaeusovej. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

"Po mnohých rokoch bohatých na udalosti sme sa rozhodli, že každý z nás pôjde vlastnou cestou," uviedol vo vyhlásení hovorca 76-ročného Björna Ulvaeusa.

V jeho vyjadrení sa ďalej uvádza, že hudobník a jeho manželka chcú zostať blízkymi priateľmi a zúčastňovať sa na rodinných oslavách svojich vnúčat.
Na archívnej snímke zo 6. apríla 1974 švédska popová skupina ABBA, zľava Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstadová, Agnetha Faltskogová a Bjorn Ulvaeus oslavuje víťazstvo v Eurovízii v Brightone.
Foto: TASR/AP

Björn Ulvaeus je jedným zo štyroch členov formácie ABBA, ktorá má na konte hity ako "Mamma Mia" či "Dancing Queen". Na vrchole jej slávy v 70. rokoch bol Ulvaeus niekoľko rokov ženatý s kolegyňou zo skupiny Agnethou Fältskogovou (71).

Krátko po tom, ako sa rozišli, sa Ulvaeus stretol s Lenou Källersjöovou, s ktorou sa oženil v roku 1981. Majú spolu dve dcéry.

ABBA, hudobne aktívna v rokoch 1972 - 1982 a od roku 2016 doteraz, vydala vlani v novembri nový štúdiový album Voyage, prvý za uplynulých 40 rokov. Skupinu tvoria ešte Benny Andersson (75) a Anni-Frid Lyngstadová (76).