Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Coldplay zverejnili pieseň Flags na digitálnych službách

Coldplay, foto z archívu. Foto: TASR/AP Photo

Ich album plný prekvapení sa nedávno dočkal nominácie na Grammy.  

Bratislava 22. decembra (TASR) - Skupina Coldplay vydala na streamovacích službách skladbu Flags. Pieseň sa pôvodne objavila iba ako bonus na japonskej verzii albumu Everyday Life. Štvorica ju teraz dáva k dispozícii ako samostatný singel a sprístupňuje ju fanúšikom po celom svete. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Je potrebné pripomenúť, že Coldplay vydali ôsmy album Everyday Life v novembri 2019. Nahrávka je koncipovaná ako dvojalbum a je rozdelená na časti Sunrise a Sunset. Jej vydanie sprevádzala netradičná propagácia, išlo o inzeráty v lokálnych novinách, pohľadnice s motívom albumu tajne rozšírené po antikvariátoch alebo dva koncerty v jordánskom Ammáne, načasované na východ a západ slnka, ktoré boli prenášané naživo na YouTube. Album plný prekvapení sa nedávno dočkal nominácie na Grammy.  



Skutočným fanúšikom a zberateľom najrôznejších rarít sú určené dva vinyly, ktoré tento rok na jeseň Coldplay vydali. Jedná sa o modrý sedempalcový singel Christmas Lights a striktne limitovanú žltú úpravu debutu Parachutes, ktorá pripomína dvadsiate výročie vydania prvého albumu.