Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Filmový festival v Karlových Varoch začne 20. augusta

Ilustračné foto. Foto: TASR/Bohdan Kopčák

Platforma KVIFF.TV. má počas festivalu ponúknuť vlastný exkluzívny informačno-publicistický obsah a v dlhodobom horizonte chce celoročne prinášať program zameraný na artového diváka.

Karlove Vary 11. mája (TASR) – Medzinárodný filmový festival v Karlových Varoch sa tento rok uskutoční v dňoch 20. – 28. augusta. Oznámili to na utorkovej tlačovej konferencii jeho organizátori s tým, že okrem iného sa pripravuje aj spustenie novej online platformy KVIFF.TV.

„Konzultujeme s odborníkmi praktické kroky, aby bola zaistená maximálna bezpečnosť hostí a návštevníkov festivalu," uviedol podľa servera Novinky.cz prezident MFF Jiří Bartoška.

„Sme pripravení urobiť maximum pre to, aby sme vyšli v ústrety všetkým (protipandemickým) požiadavkám, ktoré v tom čase budú platiť," ubezpečil. Vyjadril nádej, že 55. ročník festivalu priláka návštevníkov, z ktorých mnohí už v čase jeho konania budú zaočkovaní proti koronavírusu a toto popredné filmové podujatie si tak budú môcť užiť.

„Na festival sa veľmi tešíme," povedal na tlačovej konferencii hajtman Karlovarského kraja Petr Kulhánek. Festival vlani pre pandémiu COVID-19 zrušili a presunuli ho najprv na 2. - 10. júla 2021. Organizátori dúfajú, že 56. ročník sa uskutoční v tradičnom čase 1. - 9. augusta 2022.

Platforma KVIFF.TV. má počas festivalu ponúknuť vlastný exkluzívny informačno-publicistický obsah a v dlhodobom horizonte chce celoročne prinášať program zameraný na artového diváka. Využitie nájde najprv na Festivale krátkych filmov Praha, ktorý sa bude konať od 2. do 27. júna. Snímky 16. ročníka tohto festivalu si bude možné pozrieť práve na KVIFF.TV.