Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Herec V. Postránecký bojuje so zákerným ochorením, nevzdáva sa

Český režisér a herec Václav Postránecký, archívna snímka. Foto: TASR

Herec, ktorého preslávila okrem iného česká filmová komédia storočia S tebou mě baví svět, sa pred mesiacom podrobil operácii brucha.

Praha 2. júna (TASR) - Populárny český herec Václav Postránecký (74) bojuje so zákerným ochorením, ktoré zmenilo jeho život a o ktorom sa rozhodol informovať i širokú verejnosť.

"V živote každého z nás nastávajú rôzne momenty a rôzne obdobia. V tom svojom práve prežívam zásadnú etapu, keď sa snažím vrátiť svoje telo za pomoci teamu lekárov od obvyklej kondície. Je však na mne, aby som sa k celej veci postavil statočne a čelil tomu bez strachu, ako najlepšie dokážem. Súčasnú situáciu beriem ako výzvu a príležitosť. Nechcem sa skrývať ani vyhýbať verejnému záujmu, ale verím, že pochopíte, že nové sily chcem čerpať hlavne v súkromí a so svojimi najbližšími. V niektorých situáciách sú ďalšie slová zbytočné a rozoberanie detailov nežiaduce," napísal umelec vo vyhlásení, ktoré zverejnil v piatok v internetovom vydaní denník Blesk.

Herec, ktorého preslávila okrem iného česká filmová komédia storočia S tebou mě baví svět, sa pred mesiacom podrobil podľa rovnakého periodika operácii brucha. Na čas ho zaskočili v inscenáciách kolegovia z pražského Národného divadla, v Audiencii Václava Havla Alois Švehlík, v Čechovových Troch sestrách František Němec a v Klicperovej Mlynárovej opičke Jiří Štěpnička. Postránecký však evidentne nechce vypadnúť z bežného kolobehu života a vrátil sa do práce, len čo mu to zdravotný stav dovolil.