Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Zomrel moderátor relácie Tak neváhej a toč Eduard Hrubeš

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Hrubeš uvádzal aj spomienkové stretnutia v programe Kavárnička dříve narozených, alebo písal scenáre k relácii Marie Rottrovej Dostaveníčko pod věží.

Praha 22. augusta (TASR) – Vo veku 84 rokov zomrel Eduard Hrubeš, moderátor známej relácie Tak neváhej a toč. Hrubeš bol aj spevákom, skladateľom, hercom, režisérom či scenáristom. Českej televízii správu o jeho smrti potvrdila jeho dcéra, napísal v nedeľu spravodajský server iDNES.cz.

Hrubeš vyštudoval filmovú a televíznu publicistiku na Filmovej a televíznej fakulte Akadémie múzických umení v Prahe (FAMU) a v roku 1967 začal pracovať v Armádnej redakcii Československej televízie.

Počas normalizácie z televízie odišiel a namiesto nakrúcania dokumentov konferoval na koncertoch orchestrov Václava Hybša a Ladislava Štaidla, KTO a Komety, sumarizuje iDNES.cz.

Od konca 70. rokov spolupracoval ako moderátor, režisér, scenárista a tretí trumpetista s kapelou Velkopopovická Kozlovka, kde sa stal nakoniec umeleckým šéfom.

Najväčšiu slávu zažil Eduard Hrubeš po Nežnej revolúcii, keď pracoval v ostravskom televíznom štúdiu a začal s moderovaním zábavnej šou Tak neváhej a toč, ktorá sa vysielala v rokoch 1997–2007 a potom krátko na jeseň 2010. Relácia sa skladala z vtipných videí.

Hrubeš uvádzal aj spomienkové stretnutia v programe Kavárnička dříve narozených, alebo písal scenáre k relácii Marie Rottrovej Dostaveníčko pod věží, priblížil umeleckú kariéru zosnulého server iDNES.cz.