Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Črtá sa spolupráca synov slávnych ´chrobákov´ z Liverpoolu

The Beatles Foto: TASR/AP

"Počkajte a uvidíte, čo sa stane," povedal 34-ročný syn Paula McCartneyho v dnes zverejnenom rozhovore pre BBC.

Londýn 3. apríla (TASR) - Synovia členov legendárnej kapely Beatles by mohli nadviazať na úspech svojich otcov a premýšľajú o spoločnej skupine. Podľa Jamesa McCartneyho už hovorili o téme v zmysle "Beatles - budúca generácia".

"Počkajte a uvidíte, čo sa stane," povedal 34-ročný syn Paula McCartneyho v dnes zverejnenom rozhovore pre BBC. Podľa jeho slov by si spoluprácu vedeli predstaviť synovia Johna Lennona Sean a Georgea Harrisona Dhani, už menej však syn Ringa Starra Zak Starkey. Za toho by mohol zaskočiť Starrov syn Jason, ktorý tiež hrá na bicie.

James McCartney začína v týchto dňoch koncertné turné. Otvoriť by ho mal dnes v liverpoolskom Cavern Clube: mieste, na ktorom Beatles v 60. rokoch odštartovali svoju svetovú kariéru. Otec ho veľmi podporoval pri produkcii jeho dvoch albumov, uviedol James. Cavern Club si pre začiatok turné zvolil preto, že chce dedičstvo Beatles radšej "prijať" ako "od neho utiecť".

Hudobníkom chcel byť James McCartney už od detstva. "Sníval som, že budem lepší ako Beatles. Nie som si istý, či to dokážem. Ak vôbec, rád by som bol na rovnakej úrovni ako Beatles, ale aj to je dosť ťažké," vyhlásil.

Spájanie a porovnávanie s otcom mu neprekáža. "Myslím si, že je to skvelé, je to pocta. V skutočnosti si nemyslím, že som taký dobrý ako Beatles alebo môj otec, ale určite ma ovplyvnili," dodal James s tým, že jeho známe meno je skôr pomocou ako prekážkou: "Niekedy môže byť ťažké stáť na vlastných nohách, ale meno skôr pomáha."