Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Kultúra

Výročie zmluvy o rozdelení ČSFR: ČT24 bude vysielať z vily Tugendhat

Na archívnej snímke pohľad na vilu Tugendhat v Brne. Foto: TASR/AP

Signatármi boli vtedajší premiéri ČR a SR Václav Klaus a Vladimír Mečiar.

Praha/Brno 24. augusta (TASR) - Spravodajská televízia ČT24 bude v piatok 25. augusta celý deň vysielať priamo z brnianskej vily Tugendhat, kde si bude pripomínať 25. výročie podpísania zmluvy o rozdelení Československa. Signatármi boli vtedajší premiéri ČR a SR Václav Klaus a Vladimír Mečiar. Informoval o tom dnes portál Českej televízie (ČT).

Špeciálne vysielanie sa začne už o 08.50 h SELČ a bude ho moderovať Jakub Železný. Každú hodinu ponúkne divákom ČT24 kontinuálne vstupy do vysielania, napríklad rozhovory s českým filozofom Janom Sokolom, politológom Ladislavom Cabadom alebo s riaditeľkou vily Tugendhat Ivetou Černou.

Na pravidelné vstupy nadviaže program Deväťdesiatka, jeho hosťami budú tiež bývalá slovenská premiérka a sociologička Iveta Radičová, riaditeľ knižnice Václava Havla Michael Žantovský, ekonóm Oldřich Dědek a politológovia Jiří Pehe a Lubomír Kopeček.

Celodenné špeciálne vysielanie ukončí relácia Udalosti, komentáre, kde vystúpia predseda vlády Českej republiky Bohuslav Sobotka, predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico, expremiér ČR Petr Pithart a niekdajší slovenský minister zahraničných vecí Milan Kňažko.

Diskusiu štvorice hostí budú dopĺňať rozhovory s Klausom a Mečiarom, nakrútené exkluzívne pre tento špeciál, napísal dnes portál ČT.