Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

DAB začalo s prípravou inscenácie Láska, sex a dane

Na archívnej snímke Jakub Rybárik. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Diváci sa podľa tvorcov môžu tešiť na šialený kolotoč nepredvídateľných momentov a vtipných situácií, skvelú zábavu, smiech a relax.

Nitra 3. decembra (TASR) – Čítacími skúškami sa v Divadle Andreja Bagara (DAB) v Nitre začala príprava inscenácie Láska, sex a dane. Komédia, ktorú tri desaťročia s úspechom uvádzajú v Amerike, Kanade, Indii i v 15 krajinách Európy, bude mať v Nitre svoju slovenskú premiéru. Prvé uvedenie plánuje DAB na 28. januára 2022.

Ako uvádzajú tvorcovia, Láska, sex a dane je bláznivou komédiou zo súčasnosti o tom, že všetko je vždy inak. Hlavným hrdinom inscenácie je Jon, ktorý prišiel na to, ako roky úspešne využívať značné daňové úľavy. Robí to nie celkom korektným, ale o to vynaliezavejším spôsobom. Zrazu mu hrozí, že jeho malé podvody odhalí daňový kontrolór, a tým ho dostane do vzťahových rébusov bizarných rozmerov.

Spletité situácie v komédii spôsobia, že zakrátko vlastne nikto nevie, kto kým a kto s kým v skutočnosti naozaj je. „Najlepší priateľ podvádza svoju priateľku so snúbenicou svojho najlepšieho priateľa. Zhodou okolností sa však musí preobliecť za jeho manželku. Matka snúbenca, ktorá sa chce stretnúť so snúbenicou svojho syna, zistí, že zo snúbenice je medzičasom manželka, ale netuší, že manželka je vlastne najlepší priateľ jej syna. A ten nakoniec zistí, že jeho snúbenica ho podvádza s jeho manželkou,“ prezrádzajú o inscenácii jej tvorcovia.

Diváci sa podľa nich môžu tešiť na šialený kolotoč nepredvídateľných momentov a vtipných situácií, skvelú zábavu, smiech a relax. V réžii Svetozára Sprušanského sa v inscenácii predstaví Juraj Ďuriš, Jakub Rybárik, Nikolett Dékány, Daniela Kuffelová, Ivan B. Vojtek, Andrea Sabová, Martin Nahálka a Ján Hrmo.