Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Dalibor Karvay a Vag Papian v Bratislave

Pozvánka na koncert Dalibora Karvaya a Vaga Papiana Foto: Ergon Art

V bratislavských Klariskách v pondelok 16. mája o 18:00 vystúpia na koncerte vynikajúci umelci – Dalibor Karvay (husle) a Vag Papian (klavír).

Bratislava 10. mája (OTS) - Bude to ďalšie podujatie v rámci Bratislavského komorného festivalu organizovaného agentúrou Ergon Art.

Cena vstupenky: 15 €
Predaj vstupeniek:
- https://www.ticketportal.sk/event/Dalibor-Karvay-husle-a-Vag-Papian-klavir
- Kníhkupectvo Jonatan, Legionárska 2, tel.: 0948 754 471
- Agentúra Kováčová, tel. 0950 532 692

Program koncertu:
Frédéric Chopin: Výber (Valse, Polonaise, Nocturne)
Camille Saint-Saëns: Introduction & rondo capriccioso
Alexander Tsfasman: Fantasy on Jewish themes
Maurice Ravel: Tzigane
Franz Liszt: Španielska rapsódia
Joseph Achron: Hebrejská melódia
Franz Waxman: Carmen Fantasy


Dalibor Karvay, husle, Slovensko
jeden z najprominentnejších slovenských hudobníkov. Už v mladom veku dosiahol mimoriadne medzinárodné úspechy. Je víťazom mnohých medzinárodných husľových súťaží. Ako sólista vystúpil pod taktovkou renomovaných dirigentov s mnohými symfonickými orchestrami. Ako komorný hráč spolupracuje so svetovými hudobníkmi (Radek Baborák, Julian Rachlin, Boris Kuschnir, …). Karvay je od roku 2014 profesorom hry na husliach na Hudobnej a umeleckej univerzite mesta Viedeň. Od roku 2020 je prvým koncertným majstrom Viedenských symfonikov.



Vag Papian, klavír, Izrael
začal kariéru klaviristu roku 1979. Je absolventom Moskovského a Petrohradského konzervatória. Roku 1987 sa stal umeleckým riaditeľom a šéfdirigentom Arménskej filharmónie. Roku 1990 emigroval do Izraela, kde je v súčasnosti šéfdirigentom Symfonického orchestra Beer Sheva. Dirigoval mnoho svetových symfonických orchestrov. Venuje sa aj koncertnej činnosti ako sólový klavirista. Koncertoval v Európe, Južnej a Severnej Amerika a Ázii. Je dlhoročným koncertným partnerom významného svetového huslistu Maxima Vengerova, s ktorým absolvoval mnoho koncertných turné po celom svete.