Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Daniel Landa s hudbou a umením načas končí, zameria sa na šport

Daniel Landa vo vlastnom muzikále Krisař. Archívna foto. Foto: TASR/Peter Hudec

Daniel Landa si na narodeniny dal viacero záväzkov. Okrem iného chce vyhrať zápas v thaiboxe, či uspieť na rally.

Praha 24. októbra (TASR) - Český spevák, skladateľ a príležitostný herec Daniel Landa pred blížiacimi sa 44. narodeninami (4. novembra) oznámil, že končí umeleckú dráhu a mieni sa v budúcnosti venovať profesionálne rôznym športovým odvetviam, vrátane automobilizmu, ktorému holduje už viac ako 15 rokov. Vyplýva to z jeho stanoviska na jednej zo sociálnych sietí, o ktorom informoval internetový server iDNES.cz.

Rodák z Prahy, ktorého umelecká dráha prešla rôznymi fázami a ktorý nie vždy mal iba stúpencov, si v budúcnosti chce okrem iného zaplávať freedive na plutve žraloka tigrieho, umiestniť sa do 4. miesta v seriáli MS automobilov v rally, či vyhrať zápas v thaiboxe so skúseným súperom. Má v pláne aj koncert pre 100.000 divákov a chce sa prepracovať k položeniu základného kameňa chrámu Zlatého draka.

Na margo spomínaného koncertu s masovou návštevou Landa uviedol, že by to chcel dosiahnuť napríklad preložením svojich songov do angličtiny.

Tajemství Zlatého draka to bolo divadelné hudobné predstavenie, na ktorom sa popri Landovi podieľali aj členovia Národného divadla v Brne a ktoré sprevádzali Landove najznámejšie songy. Detektívny príbeh bol však popretkávaný celým radom odkazov na tajomstvá starovekých a novovekých mystických legiend.

Ako Daniel Landa uviedol pre denník MF Dnes, už má plné zuby hrať národu kontroverzného muzikanta.

Ešte pred definitívnym odchodom z kultúry by rád dokončil pokračovanie nedávno v premiére uvedenej rockovej opery Klíč králů s tým, že by rád napísal hudbu i libreto, momentálne sa mu však, ako priznal, do toho naozaj nechce.