Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Kultúra

Danubiana sa chce ukázať aj v Nemecku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Organizátorom Dunajského festivalu ide o kooperáciu nielen v gastro a tradičnej kultúre, ale vo všetkých artefaktoch umenia vrátane umenia vizuálneho charakteru, ako sú maľba či sochárstvo.

Bratislava 10. septembra (TASR) – O možnosti rozšírenia pôsobenia galérie Danubiana do Európy sa dnes rokuje v Bratislave. S viceprimátorom nemeckého mesta Ulm a ďalšími zástupcami delegovanými v rámci Dunajských festivalov sa stretnú predstavitelia Bratislavskej organizácie cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB). Potvrdil to TASR marketingový riaditeľ BTB František Morong.

„Stratégia rozšíreného podujatia by sa mala začať práve rozhovormi, ktoré možno prinesú to, že sa nakoniec kus Danubiany a umenia zo Slovenska prenesie do Nemecka," spresnil Morong.

„Organizátorom Dunajského festivalu ide o kooperáciu nielen v gastro a tradičnej kultúre, ale vo všetkých artefaktoch umenia vrátane umenia vizuálneho charakteru, ako sú maľba či sochárstvo,“ dodal.

Morong nevylúčil ani to, že pre zlepšenie propagácie Bratislavy a slovenského umenia budú v rámci Danube Festivalu vystavovať aj v centre hlavného mesta. „Určite, ak táto koncepcia prejde do praxe, budeme vystavovať aj na nábrežiach. Zatiaľ to neviem presne konkretizovať. Uvidíme, čo bude v budúcich rokoch," uzavrel Morong.