Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Kultúra

David Koller zaspieva v Tatrách. Patriť mu bude tretí aprílový víkend

David Koller Foto: Best Hotel Properties a.s.

Spevák David Koller vydal štvrtý sólový album s názvom ČeskosLOVEnsko a mieri na Slovensko. Je to snáď náhoda? Možno.

Štrbské pleso, 8. apríla (OTS) – V každom prípade je isté, že počas víkendu 17. až 19. apríla sa luxusné zázemie rozprávkového Grand Hotela Kempinski High Tatras zaplní jeho hlasom.

Kollerove predstavenie bude jedinečným hudobným zážitkom. V sobotu 18. apríla sa so svojou kapelou predstaví na vystúpení unplugged, ktoré bude určené výhradne hotelovým hosťom, ktorí sa rozhodnú stráviť tretí aprílový víkend v pohodlí a luxuse päťhviezdičkového hotela. Počas vystúpenia odohrá David Koller s kapelou najväčšie hity spevákovej sólovej kariéry a tiež skladby, ktoré zložil počas svojho pôsobenia v skupine Lucie. Zanôtiť si spolu s ním budete môcť pesničky ako Daniela, Šrouby, Chci zas v tobě spát, Sen, Amerika, Černí Andělé či Medvídek. Je však možné, že zaznie aj niektorá z trinástich noviniek z jeho úplne nového albumu.

Koller sa na Slovensko vracia rád. „Vždy hovorím, že sa necítim byť Čechom, ale Čechoslovákom. Navyše, väčšinu textov mi napísala alebo mi s nimi pomáhala slovenská autorka a jej entuziazmus a pracovitosť ma veľmi ovplyvnili. Album vznikal v Mikulove, čo je na pomedzí oboch našich štátov. Preto ten názov,“ vysvetlil David Koller, prečo sa nový album volá ČeskosLOVEnsko.

David Koller
Foto: Best Hotel Properties a.s.
Spevák, skladateľ a hudobník David Koller začínal so spevom v detskom súbore Bambini di Praga. Jeho muzikantská kariéra je skutočne bohatá a účinkoval v skupinách ako je Jasná páka, Žentour, Blue Effect a mnohých ďalších. V roku 1987 bol spoluzakladateľom skupiny LUCIE, s ktorou zažil najväčšie úspechy a od roku 1999 získali štyrikrát po sebe Zlatého slávika v kategórii Skupina. V roku 1993 nahral sólové album, na ktorom sa nachádza aj známa pesnička Chci zas v tobě spát. V roku 2004 vydal Kollerband album Double Studio & Live, v roku 2006 album Nic není nastálo a v roku 2010 Teď a tady. Album hodnotila veľmi vysoko Česká akademie populární hudby a dostal zaň ocenenie Anděl 2010 ako Spevák roka. Je producentom niekoľkých úspešných albumov, medzi nimi Meky (1997), Dúhy (2005) od Mira Žbirku, či albumu Úplně nahá (1999) speváčky Lucie Bílej a mnoho ďalších.