Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Deň otvorených dverí v SND lákal aj známymi hercami

Z Dňa otvorených dverí v novej budove SND 14. septembra 2013 v Bratislave. Na snímke vľavo herec Tomáš Maštalír počas autogramiády. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po skončení Dňa otvorených dverí SND o 17.00 h odštartujú organizátori vo Veľkej sále opery a baletu nový projekt Opera.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Po trojročnej prestávke dnes otvorili brány novej budovy Slovenského národného divadla na výnimočnom podujatí Dňa otvorených dverí. Od poludnia až do 17.00 h je pre návštevníkov pripravený atraktívny program a pútavé sprievodné akcie pre všetky vekové kategórie.

"Prichádzajú desiatky, ba až stovky ľudí. Záujemcovia sa môžu výnimočne prejsť po javisku, vstúpiť aj do priestorov, ktoré sú verejnosti inokedy neprístupné, ako napríklad zákulisie javísk, skúšobne, maskérne, kostymérne, technické zázemie a mnohé ďalšie," uviedol Branislav Šanta, PR manažér SND.

Účastníkov Dňa otvorených dverí potešia aj stretnutia s členmi Činohry SND či so sólistami Opery a Baletu SND, ktorým môžu položiť otázky najrôznejšieho typu. "Veľkému záujmu sa hneď popoludní tešilo divácke stretnutie spojené s autogramiádou s obľúbenými hercami Kamilou Magálovou a Ladislavom Chudíkom," dodal Šanta.

Na svoje si môžu prísť aj milovníci legendárnych inscenácií národnej scény. Počas Dňa otvorených dverí bude možné navštíviť aj novovytvorený priestor, ktorý má v SND názov Modrý salón a v ktorom sa pripravujú netradičné predstavenia. Tentoraz sa Modrý salón zmenil na kino SND.

Po skončení Dňa otvorených dverí SND o 17.00 h odštartujú organizátori vo Veľkej sále opery a baletu nový projekt Opera je zábava s obľúbeným hercom Martinom Vanekom.
Budova Slovenského národného divadla v Bratislave
Foto: TASR/Vladimír Benko