Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Desiaty Music Summer v novom a po novom

Ján Baláž Foto: TASR/Michal Svítok

Najväčším ťahákom minuloročnej série letných festivalov bola exkluzívna šou Elánmania.

Bratislava 1. júna (TASR) – Music Summer, obľúbená séria známych hudobných festivalov, oslávi tohtoročné 10. jubileum vo veľkolepom štýle. Okrem zmeny názvu a nového generálneho partnera, čo organizátori zverejnia v najbližších dňoch, je tu aj ďalšia novinka, keď sa prvá zo štyroch častí festivalu presťahuje z Domaše na Zemplínsku Šíravu. Základná myšlienka festivalu sa však nemení a je ňou podpora slovenskej hudby a slovenských interpretov.

"Jednoducho ideme za vodou a v ústrety našim návštevníkom. Veríme, že najväčším lákadlom však bude refrešnutý line up s viacerými novými menami. Samozrejme, chýbať nemôžu ani stálice, ktoré stáli pri zrode festivalov Music Summer, či už Horkýže Slíže alebo Polemic, či punkové legendy typu Slobodná Európa a Konflikt, ktoré tiež budú s nami pri oslave festivalového jubilea," uvádza pre TASR jeden zo zástupcov organizujúcej spoločnosti Hit Production a dodáva: "Premiérovo si náš nový stage s tromi obrovskými LED stenami vyskúšajú trendoví Majk Spirit, Ego, Kali, Suvereno, ale aj Bacil + Rakby. Mladú rockerskú krv budú zastupovať aj Paranoid, Bijou Terrier, Rock Reunion či Fuera Fondo, ktorí už s úspechom vystupovali na viacerých iných veľkých festivaloch. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na lokálne talentované kapely, ktoré prehliadku toho najlepšieho z domácej hudby už tradične otvárajú."

Prvá časť festivalu, Music Summer Šírava je na programe 12. a 13. júla, druhá časť na Duchonke 26. a 27. júla, tretia na Ružinej 9. a 10. augusta, záverečná štvrtá časť Music Summer Orava 23. a 24. augusta.

Najväčším ťahákom minuloročnej série letných festivalov bola exkluzívna šou Elánmania. Prvýkrát sa vďaka nej skupina Elán, hoci v neúplnom zložení, predstavila na letných festivaloch. V programe Elánmania odznelo 25 najväčších hitov skupiny Elán, ktoré ponúkla dvojica členov slovenskej legendy Vašo Patejdl a Ján Baláž.