Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Detektívka Emka bude v detskom seriáli pátrať po envirozločincoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Prvú časť uvedú v nedeľu o 9.20 h. Malí pátrači sa budú snažiť vystopovať deti, ktoré v lese založili požiar.

Bratislava 9. januára (TASR) - Detektívka Emka a kamaráti pátrači budú v rovnomennom detskom seriáli RTVS riešiť prípady z prostredia envirokriminality a enviroprevencie. Spolupracovať pri nich budú so skutočnými policajtmi či hasičmi. Desaťdielna séria odštartuje na obrazovkách Jednotky v nedeľu 12. januára. TASR o tom informovala PR manažérka RTVS Silvia Turnerová.

V každej časti sa Emka a jej kamaráti Filip, Adam a robot Viktor budú zaoberať poškodzovaním prírody, napríklad porušovaním ochrany vôd, nelegálnym obchodom s ohrozenými druhmi živočíchov i nepovoleným výrubom stromov. Pri pátraní sa deti stretnú s policajtmi, hasičmi, záchranármi a s civilnou ochranou. "Títo špecialisti dovolia mladým pátračom nahliadnuť do zákulisia ich práce a naučia ich pozerať sa na ňu inak, ako to vidia v televíznych správach," priblížila Turnerová.

Prvú časť uvedú v nedeľu o 9.20 h. Malí pátrači sa budú snažiť vystopovať deti, ktoré v lese založili požiar. V pokračovaní sa o týždeň zasa vydajú po stopách zlodejov orchideí.