Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Kultúra

Deti Jara Vojteka vychádzajú na DVD

Ilustračné foto Foto: TASR

DVD vychádza v dvojjazyčnej verzii s anglickými titulkami.

Bratislava 22. júna (TASR) - Prvý hraný film Jara Vojteka Deti, ktorý získal tri prestížne ceny na Medzinárodnom filmovom festivale v Pekingu od poroty vedenej Lucom Bessonom a najnovšie aj nomináciu na Európske filmové ceny, vychádza na DVD. Film na DVD slávnostne pokrstili jeho detskí herci Roman Bubla a Arnold Nagy spolu s tvorcami uplynulý víkend na 23. ročníku Art Film Festu v Trenčianskych Tepliciach.

Snímka autenticky zobrazuje pokrivené rodinné vzťahy aj fakt, že s najbližšími sme si najbližší, aj keď to niekedy nezvládame. Pozostáva zo štyroch poviedok - Syn, Maratón, Kanárik, Otec, ktoré vytvárajú jeden pohľad na rôzne podoby vzťahu rodičov a detí. Či už ide o otca vyrovnávajúceho sa s nedostupným autistickým svetom svojho syna, mladého muža, ktorý nezvláda odlúčenie od rodiny, chlapca žijúceho s necitlivým otčimom či zradenú ženu starajúcu sa o zomierajúceho otca, každá z postáv rieši svoju situáciu po svojom - návštevou ľudového liečiteľa, útekom z väzenia, súťažou kanárikov, výletom k moru.

Do slovenských a českých kín vstúpil slovensko-český film Deti na jeseň 2014. Stal sa šiestym najnavštevovanejším klubovým filmom roka. V apríli 2014 získal na festivale v Pekingu hlavné ceny za najlepší scenár (Marek Leščák), najlepšiu kameru (Tomáš Stanek) a herečku vo vedľajšej úlohe (Éva Bandor).

DVD vychádza v dvojjazyčnej verzii s anglickými titulkami. Obsahuje aj bonusové materiály - trailer, titulnú skladbu k filmu a videoklip Jany Kirschner, pohľad do zákulisia nakrúcania, fotografie z filmu, videodenníky z premiérového turné štábu po slovenských mestách.

TASR informovala PR manažérka filmu Zuzana Kizáková.