Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Divadelný ústav sa stal partnerom Google Arts & Culture

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Históriu slovenského divadla používateľom platformy predstaví aj desať online výstav, ktoré približujú významné slovenské osobnosti či architektúru pôvodného SND.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Virtuálnu prechádzku slovenským divadelným storočím ponúka Divadelný ústav, ktorý vo štvrtok informoval, že sa stal v poradí 20. slovenským partnerom platformy Google Arts & Culture. Používatelia z celého sveta sa tak môžu vďaka zobrazeniu Street View virtuálne prejsť výstavou Divadelné storočie - stopy a postoje, zrealizovanej k 100. výročiu od založenia Slovenského národného divadla (SND).

Históriu slovenského divadla používateľom platformy predstaví aj desať online výstav, ktoré približujú významné slovenské osobnosti či architektúru pôvodného SND. Nechýba ani divadelná tvorba v podobe bábkového Fausta či hier z pera Williama Shakespeara.

"Tento rok zaznamenávame naše okrúhle jubileum a o to viac sa teším, že sa práve teraz, prostredníctvom platformy Google Arts & Culture, otvárame online používateľom z celého sveta," uviedla Vladislava Fekete, riaditeľka Divadelného ústavu, ktorý tento rok oslavuje 60 rokov. "Verím, že návštevníkov platformy zaujmú príbehy a osobnosti slovenského divadla, ktoré už celé storočie prinášajú hodnoty do nášho života a definujú nielen kultúrny, ale aj spoločenský kontext," uzavrela.