Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Divadelný ústav uvádza záznam ukrajinskej inscenácie Kamenný pán domu

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Záznam inscenácie je v ukrajinskom jazyku s českými titulkami.

Bratislava 2. júna (TASR) - Divadelný ústav v Bratislave pozýva na cyklus premietania divadelných inscenácií Divadlo na plátne. V cykle, ktorým približuje slovenským divákom zahraničné divadelné produkcie, uvedie vo štvrtok o 19.00 h na veľkoplošnej projekcii v Štúdiu 12 ukrajinskú inscenáciu Kamenný pán domu.

"Spisovateľka Lesya Ukrainka prepracovala málo známu tragédiu A. S. Puškina Kamenný hosť a milostnému životu zvodcu a milovníka Dona Juana dala celkom nový význam. Veľkého zvodcu prestavuje ako obeť ženy, ktorá sa s ním svojvoľne pohráva," približuje Jana Dugasová z Divadelného ústavu inscenáciu, ktorá vznikla na základe spolupráce dvoch kyjevských divadiel - umeleckého projektu Theatre 360 Degrees, ktorý sa venuje prepájaniu umenia a moderných technológií, a Theater on Podil, akademického činoherného divadla v Kyjeve.

Záznam inscenácie je v ukrajinskom jazyku s českými titulkami. "Zisk z podujatia poputuje na pomoc divadlám Theatre 360 Degrees a Theater on Podil," dodala Dugasová.

Vstup pre obyvateľov Ukrajiny je voľný.