Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Kultúra

Divadlo Andreja Bagara uvádza v novom roku už druhú premiéru

Návštevníci v sále DAB, archívna snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ako pripomínajú tvorcovia, ide o bláznivú komédiu zo súčasnosti o tom, že všetko je vždy inak a jediné istoty na tomto svete sú smiech a dane.

Nitra 28. januára (TASR) – Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre uvedie v piatok prvýkrát inscenáciu Láska, sex a dane. V polovici januára už DAB pripravilo hru Nádej zomiera posledná, v priebehu jedného mesiaca tak divadlo ponúka svojim divákom už druhú premiéru.

Nitrianske divadlo uvádza inscenáciu autorskej dvojice William Van Zandt a Jane Milmore v slovenskej premiére. Podľa tvorcov sa stala diváckym hitom, ktorému v priebehu troch desaťročí tlieskajú diváci v Amerike, Kanade, Indii a v 15 krajinách Európy. Ako pripomínajú, ide o bláznivú komédiu zo súčasnosti o tom, že všetko je vždy inak a jediné istoty na tomto svete sú smiech a dane.

Hlavným hrdinom hry je Jon, ktorý prišiel na to, ako roky úspešne a nie celkom korektným spôsobom využívať daňové úľavy. Zrazu však hrozí, že jeho podvody odhalí daňový kontrolór. Tým ho dostane do vzťahových rébusov bizarných rozmerov. „V tejto iskrivej komédii nikto nevie, kto kým a kto s kým v skutočnosti je. Šialený kolotoč nepredvídateľných momentov a vtipných situácií ukáže, čo treba spraviť, aby hlavný hrdina oklamal daňový úrad, nestratil podnájom, nezradil kamaráta, udržal si snúbenicu, neprezradil milenku, nesklamal mamičku a zostal pritom nažive,“ uviedol režisér inscenácie Svetozár Sprušanský.