Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Divadlo Aréna privíta prvých tohtoročných divákov 17. mája

Divadlo Aréna v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Dospelí návštevníci Divadla Aréna sa v máji môžu tešiť na predstavenie Jánošík - príbeh vraha?, ktoré malo premiéru v decembri minulého roka.

Bratislava 13. mája (TASR) - Bratislavské Divadlo Aréna po uvoľnení protipandemických opatrení privíta prvých tohtoročných divákov v pondelok 17. mája. Otvára hrou Jakuba Nvotu, napísanou na objednávku divadla, v spolupráci s Historickým ústavom SAV, ktorá predstavuje osudy nášho národného hrdinu Juraja Jánošíka v novom svetle, na základe autentických dobových materiálov.

Divadlo avizuje dodržanie všetkých nariadení, vyplývajúcich z aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. "Návštevníci sa budú musieť pri vstupe do divadla preukázať potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 24 hodín alebo negatívnym výsledkom RT-PCR/LAMP testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín," uviedol pre TASR PR manažér Ján Lukáč. Dodal, že táto povinnosť neplatí pre deti do desať rokov a výnimky, ktoré spomínaná vyhláška stanovuje: "Okrem toho sú diváci povinní mať prekryté dýchacie cesty počas celej doby trvania podujatia a dodržiavať ďalšie pokyny organizátora."

Dospelí návštevníci Divadla Aréna sa v máji môžu tešiť na predstavenie Jánošík - príbeh vraha?, ktoré malo premiéru v decembri minulého roka. V programe figuruje aj komédia Na mol (24. 5.). "Nezabudli sme ani na detských divákov, pre ktorých sme pripravili rozprávku Zvieratká na letisku," dodal Lukáč. Zároveň upozornil, že divadlo viac ako desať rokov dáva priestor kvalitnému jazzu v rámci cyklu Jazz v Aréne. "Určite sa budeme snažiť, aby sme fanúšikov jazzovej hudby potešili dobrým jazzovým koncertom ešte počas tejto divadelnej sezóny. Milovníkom filmu však dávame do pozornosti, že v májovom Kine Aréna premietneme film Jánošík 21, na ktorý bude voľný vstup," uzavrel.