Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Divadlo GUnaGU otvára 5. júna premiérou hry Hups!

Dramatik básnik prozaik režisér scenárista herec divadla GUnaGU Viliam Klimáček Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po dodržaní odstupov bude v sále 50 miest.

Bratislava 12. mája (TASR) - Bratislavské divadlo GUnaGU privíta svojich divákov v hľadisku 5. júna. Po dlhej pauze spôsobenej pandémiou otvorí svoje priestory premiérou hry Hups! (budúcnosť už nie je to, čo bývala).

"Hovoril som si, koľkokrát sme radi chodili do kina na katastrofické filmy a teraz jeden katastrofický príbeh žijeme, a preto som napísal toto sci-fi," uviedol pre TASR Viliam Klimáček, autor hry, režisér a riaditeľ divadla GUnaGU, ktoré si sociálnu a spoločenskú situáciu roky všíma cez humor.

"Po dodržaní odstupov budeme mať v sále 50 miest. Vyžadovať od divákov antigénový test z dňa predstavenia považujem za veľmi nerovné podmienky, keďže návštevníci kostolov test nepotrebujú. Verím, že sa to do júna zmierni," poznamenal Klimáček.

Okrem júnovej premiéry novej hry, čiernej komédie, ktorú Klimáček napísal pre Zuzanu Kronerovú, uvedie GUnaGU v júni svoje najnovšie tituly V tomto meste zdochol pes i prvú "covidovú" hru o ľuďoch prinútených pracovať na home office - Eva robí z domu. "Okrem toho rozbiehame akciu 'Vezmite tínedžera do divadla'," avizuje spisovateľ, dramatik, režisér a zakladateľ GUnaGU podujatie, ktoré sa uskutoční 19. júna o 15.00 h a divadlo na ňom odohrá inscenáciu Youtuberi. "Plánujeme hrať celé leto dvakrát do týždňa v open-air na nádvorí Zichyho paláca," uzavrel.