Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Divadlo GUnaGU privíta divákov premiérou komédie so Z. Kronerovou

Na archívnej snímke herečka Zuzana Kronerová. Foto: TASR - Jakub Kotian

V predstavení okrem prvej slovenskej kozmonautky Kronerovej a autora hry ďalej účinkujú Viktor Horján a Dávid Hartl.

Bratislava 5. júna (TASR) - Bratislavské Divadlo GUnaGU privíta v sobotu po päťmesačnej nedobrovoľnej pauze prvých divákov. Otvára novou sci-fi komédiou z blízkej minulosti s názvom HUPS! (budúcnosť už nie je, čo bývala). Zakladateľ divadla, spisovateľ, dramatik a režisér Viliam Klimáček ju napísal špeciálne pre herečku Zuzanu Kronerovú. "Nie je to tak dávno, čo sme chodievali do kina na katastrofické filmy. Už nemusíme - jedno béčkové sci-fi s pandémiou teraz prežíva celý svet," týmto tvrdením pozývajú v GUnaGU na science fiction o generácii narodenej ešte v minulom storočí, ktorá sa v 21. storočí nestačí čudovať, kam sa to všetko rúti.

"Je to naša tretia spolupráca s úžasnou herečkou Zuzanou Kronerovou. Pri skúšaní, aj keď s respirátormi na tvárach, sme sa stále výborne bavili. Veríme, že je to na predstavení poznať a že sa diváci budú baviť tiež,"
povedal k premiére Klimáček, autor, režisér aj herec hry HUPS! v jednej osobe. Dodal, že nová komédia má zámerne retro dizajn. "Lebo aj my sa občas v tomto svete cítime tak trochu retro. A máme chuť odletieť niekam veľmi ďaleko ako naša hrdinka vo svojej rakete," doplnil.

V predstavení okrem "prvej slovenskej kozmonautky" Kronerovej a autora hry ďalej účinkujú Viktor Horján a Dávid Hartl. Scénu a kostýmy navrhla Silvia Makovická (s použitím fragmentu scény Petra Janků), hudbu a päťminútovú operu "Lajka" skomponoval Slavo Solovic.