Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Divadlo Nová scéna spúšťa sériu online koncertov Malá nočná hudba

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Náš koncert tak môže vidieť podstatne viac divákov, ako by sa zmestilo do Štúdia Olympia, vysvetľuje režisér podujatia.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Bratislavské Divadlo Nová scéna (DNS) uvedie v sobotu 31. októbra o 20.00 h prvý zo série online koncertov pod názvom Malá nočná hudba No.1. Live stream koncertu budú môcť diváci sledovať z web stránky divadla www.novascena.sk. TASR o tom informovala PR manažérka Zuzana Šebestová.

Za projektom série komorných koncertov stoja dvaja mladí umelci Patrik Vyskočil a Dávid Hartl. Pôvodne sa koncerty mali pre divákov odohrávať v komornej atmosfére Štúdia Olympia. Pre obmedzenia súvisiace s novým koronavírusom sa koncert prenesie do online priestoru a streamovať ho budú z veľkej divadelnej sály.

"Keďže sa pandémia vyvinula tak, že sme zrazu nemohli hrať pre divákov veľké tituly, ale chceli sme sa s nimi podeliť o našu tvorivú energiu, zvolili sme menšiu koncertnú formu – najskôr pre 80, neskôr 50 divákov a napokon je z toho v tejto situácii online projekt," vysvetlil režisér koncertu Patrik Vyskočil, ktorému online forma uvedenia programu vyhovuje: "Pretože náš koncert tak môže vidieť podstatne viac divákov, ako by sa zmestilo do Štúdia Olympia."

Vyskočil dodal, že dramaturgia úvodného koncertu vychádza priamo z umelcov a ich energie, každý z účinkujúcich si vyberal pieseň sám. Na prvom zo série komorných koncertov vystúpia známe tváre DNS ako Mirka Gális Partlová, Dárius Koči, Lukáš Pišta, Vladislav Plevčík, Michal Candrák, Lenka Machciníková, Pavol Plevčík, Monika Drgáňová, Petra Dubayová a.h., a to v sprievode živej kapely.

"Na Novej scéne sme už spolu s Patrikom ako režisérom vytvorili tradíciu veľkolepých Vianočných koncertov s mnohými účinkujúcimi, zborom, tanečníkmi a orchestrom. Teraz by sme radi vytvorili novú tradíciu komorných koncertov, s neformálnou atmosférou, na ktorých našich interpretov predstavíme ako ľudí z mäsa a kostí, so všetkými ich radosťami aj slabosťami," uviedol Dávid Hartl, ktorý bude spolu s Vyskočilom aj moderátorom koncertu. "Radi by sme poodhalili zákulisie divadla aj osobné zákulisie interpretov. A zapojíme do toho aj divákov – tešíme sa na ich zvedavé otázky počas streamu koncertu na facebooku divadla," uzavrel Hartl.

Séria live streamov koncertov bude pokračovať v dvojtýždňovom intervale a postupne by sa na nich mali predstaviť poprední sólisti DNS.